Sådan laver du SNES-videospil

Elementer, du har brug for

  • Samlerprogram

  • Super Nintendo Emulator

Super Nintendo Entertainment System (SNES) var det mest solgte 16-bit videospilsystem nogensinde og har stadig en plads i hjertet hos mange videospilkendere. SNES-spil giver mulighed for komplekse historier som i Squaresofts Final Fantasy-serie og Nintendos flagskibsserie, Mario og Zelda, uden behov for grafik i høj kvalitet. På trods af opfølgning på Nintendo Gamecube og Wii, holder nogle spillere stadig fast i Super Nintendo som deres foretrukne konsol og nyder amatørspil programmeret af andre SNES-fans.

Vælg en SNES-emulator. Dette er et program, du kører på din computer for at efterligne SNES-konsollen. Dette er en hurtigere måde at teste og fejle din kode på. Der er mange SNES-emulatorer derude, som du kan downloade gratis. Se afsnittet Ressourcer nedenfor for en liste over gratis emulatorer på nettet. Bsnes betragtes som den mest nøjagtige emulator, men er kun tilgængelig til Windows.

Download et samlerprogram. Dette vil være det program, der bruges til at kompilere din spilkode, før du kører den i emulatoren. WLA-65816 Micro Assembler er et fantastisk samlerprogram til skrivning af SNES-spil.

Skriv din kode i samleren. Når du er klar til at teste, konverterer du dette program til en ROM-fil. Hvis din kode er i en fil kaldet "testgame.asm", er dit første trin at køre "wla-65816 -vo testgame.asm testgame.obj" for at oprette en objektfil.

Opret en linkfil ved at åbne en tom tekstfil og medtage "[objekter]" på første linje og "testgame.obj" på anden linje. Gem denne fil som "testgame.link."

Brug WLA-linkeren ved at køre "wlalink -vr testgame.link testgame.smc." SMC-filen er en ROM-fil, der er den samme kode, der kører på en SNES.

Kør koden i din SNES-emulator for at teste den. Hvis det fungerer korrekt, kan du tilslutte en controller og afspille den, som om den var på et Super Nintendo-system.

Tips

Assembler er et kompliceret programmeringssprog. Det anbefales, at du har en moderat programmeringserfaring, inden du forsøger at samle programmering.

Der er nogle virksomheder, der har oprettet hardware, så du kan spille hjemmeskrevne spil på din SNES-konsol. Se siden Quickdev16 i afsnittet Ressourcer for et eksempel.

Advarsler

Mens SNES-emulatorer selv er lovlige, er det ifølge Nintendo ikke lovligt at downloade ROM-filer til licenserede SNES-spil.