Hvor længe skal jeg oplade et nyt bærbar batteri?

Bærbare computere er berygtede for hurtigt at dø ud og miste opladning. Hvis du behandler dit batteri med den største omhu, har du succes med at få mest muligt ud af det. Ved, hvilken type batteri du har, og forstå, hvordan det skal behandles for at maksimere ydeevnen.

Kend dit batteri

De fleste bærbare computere i dag er udstyret med lithium-ion-batterier, som ikke har de samme krav som ældre nikkelmetalhydrid eller nikkel-cadmium-batteri. Det er vigtigt, at du lærer din models specifikationer, så du kan følge den korrekte brugspraksis. Dette er den eneste måde, du kan opnå maksimal batteristrøm på.

Første gang opladning

Med lithium-ion-batterier betyder det ikke noget, hvor længe du oplader din nye bærbare computer, før du bruger den. Dette var ikke tilfældet med nikkelbaserede batterier, som skulle oplades fuldt ud første gang. Lithium-ion-batterier forberedes, når de er fremstillet, så du ikke behøver at gennemgå fuldopladningsprocessen, før du bruger dem.

Batterikalibrering

Du skal fra tid til anden give dit bærbare batteri opmærksomhed, hvis du vil få mest muligt ud af det. Et lithium-ion-batteri skal kalibreres mindst en gang hver tredje måned ved at lade batteriet tømme helt og derefter oplades, indtil det er fyldt. Hvis du sjældent lader batteriet løbe tørt, skal du kalibrere det en gang om måneden. Formålet med kalibrering er at nulstille de sensorer, der fortæller computeren, når batteriet er fyldt. Hvis batteriet ikke er kalibreret, kan computeren forsøge at pumpe energi ind i et fuldt batteri og nedsætte dets levetid betydeligt.

Maksimering af batteriets ydeevne

Der er flere tip til at bevare din batterilevetid og opnå den maksimale ydeevne. En simpel ting, du kan gøre, er at skrue ned lysstyrken på din skærm så lavt som muligt. En anden mulighed er at kontrollere dit batteriydelsesværktøj installeret på din computer. Dette giver dig mulighed for at kontrollere nøjagtigt, hvordan du vil bruge batteriets strøm. Når du bruger din bærbare computer, så prøv ikke at køre mange programmer på én gang og luk alle programmer, som du ikke bruger i øjeblikket. Gå ind på din computers indstillinger, og juster funktioner som pauseskærme, dvaletilstand og dvale-tilstand og automatisk gemme funktioner, så de passer til dit ønske.

Vedligeholdelse af batteri

For at hjælpe med at sikre, at dit batteri har en lang levetid, må du aldrig udsætte det for høje temperaturer i nogen længere periode. Efterladelse af en bærbar computer i en varm bil vil for eksempel forringe batteriets Lithium-ion-celler betydeligt. Hvis du har brug for at opbevare det, skal du holde det mellem 68 og 77 grader med mellem 30 og 50 procent opladning. Hvis du opbevarer en bærbar computer i mere end to uger uden at tænde den eller tilslutte den, skal du fjerne batteriet. Fjern ligeledes batteriet, hvis du bruger den bærbare computers vekselstrømsadapter i mere end 2 uger, mens du bruger den.