Sådan sættes alle Mac Apps til foretrukne faner med nyt dokument og Windows

Faneblade er nyttige og allestedsnærværende, uanset om du bruger websurfing, Finder, tekstredigering og tekstbehandling, Mail eller andre apps, kan de reducere vinduer og papirklip ved at bringe mange forskellige dokumenter eller vinduer ind i et enkelt vindue med en faneblad. Mange moderne Mac-apps understøtter faner i dag, men du skal ofte manuelt indstille hver app til at bruge faner, når du åbner yderligere dokumenter eller nye vinduer.

Men der er en anden måde ved at bruge en mindre kendt Mac-systemindstilling, der fortæller, at Mac-apps foretrækker at bruge faner til nye vinduer og dokumenter, når det er muligt.

Netop giver dette trick en enkelt indstilling for alle mulige apps apps, der foretrækker faner med åbningsdokumenter, der er nye eller gamle, eller oprettelse af nye dokumenter. Hvis Mac-appen understøtter faner, bør den respektere denne systemindstilling skifte og ikke kræve individuelle appspecifikke fiddling.

Sådan foretrækker du faner, når du åbner dokumenter over Mac OS Apps

  1. Fra hvor som helst på Mac, gå til Apple-menuen  og vælg derefter "Systemindstillinger"
  2. Gå til "Dock" præferencepanelet
  3. Søg efter "Foretrukne faner, når du åbner nye dokumenter", og klik på kontekstmenuen, og vælg derefter "Alltid" *
  4. Luk ud af Systemindstillinger

Nu åbner du en app, der understøtter faner; TextEdit, Maps, Finder, Safari, Pages, Keynote osv., Og åbn et nyt vindue eller åbne et dokument. Det åbne element vises som en faneblad som standard, i stedet for som et separat vindue.

Det store ved denne indstilling er, at du kan aktivere det en gang i Systemindstillinger, og det overføres til alle apps, der understøtter faner, når det er muligt. Så du behøver ikke at fidget med individuelle appindstillinger og indstillinger for at standardisere til faner.

* Der findes andre indstillinger for "Foretrukne faner, når du åbner dokumenter", så de passer til dine brugerpræferencer. "Altid", "Kun i fuldskærm" og "Manuel", hvis du kun vil foretrække faner, når apps er fuldskærm, så vælg denne mulighed i stedet, og hvis du ikke kan lide faner meget, vil du sikkert gå til "Manuelt", så du kan undgå dem. Det er klart, at denne vejledning sigter mod alternativet Alltid, hvorfor vi fokuserer herpå.

Husk, at dette er "foretrukne" faner, ikke "kræver" faner. Det betyder ikke, at alle apps vil respektere præferencen, og selvfølgelig, hvis en app ikke understøtter faner i første omgang, vil denne indstilling ikke have nogen effekt på den pågældende app.

Bemærk, at denne faneindstillinger er kun tilgængelig i de nyere versioner af Mac OS, og ældre Mac-systemsoftware understøtter ikke evnen.

Personligt kan jeg virkelig lide faner og finde dem meget nyttige til styring af enkelte apps med mange dokumenter og elementer åbne. Hvis du er i samme båd, vil du sandsynligvis nyde vores mange andre faneblade, der er omfattet her, som spænder over mange apps og begge større Apple OS-platforme.