Hvad er en dupleks kopimaskine?

Hvis du er på udkig efter en kopimaskine, eller hvis du prøver at mestre funktionerne i en, du lige har købt, har du bemærket, at kopimaskiner har et helt eget ordforråd. For eksempel henviser udtrykket "duplex" i denne specialiserede verden ikke til et hus. I stedet siges kopimaskiner - eller printere - at være i stand til duplex, hvis de kan levere dobbeltsidet output.

Grundlæggende om duplex

Ensidig kopiering er en simpel affære med en knap. Når du ønsker, at begge sider af et ark skal kopieres, eller at to separate originaler skal omdannes til en flersidet kopi, er det her, duplexing kommer ind. De fleste maskiner har trykknap- eller berøringsskærmindstillinger for at vælge duplexoutput og vælge enten en tosidet originale eller to enkeltsidede originaler. Se vejledningen for at få rutevejledning, der er specifik for din egen model, eller - hvis du stadig handler - spørg salgsrepræsentanten om at demonstrere funktionen.

En gennemgang

High-end kopimaskiner i forretningsklasse har evnen til at administrere komplekse papirstier, så de er nemme at bruge til duplexing. Indsæt dine enkeltsidede eller tosidede originaler, som du bliver bedt om, og maskinen laver to udskrivningskort for at oprette dine dobbeltsidede output. Små hjemmemaskiner er ofte duplex-kompatible, men kræver, at du drejer papiret manuelt efter udskrivning af første side. Løft de ensidede udskrifter fra outputbakken, og tryk dem på dit skrivebord for at sikre, at de er pænt opstillet. Læg dem tilbage i kopimaskinen i bakken, og tryk på knappen for at genstarte kopieringen.