Sådan nulstilles en Apple iMac-computer

Elementer, du har brug for

  • Stjerneskruetrækker

  • Statisk rem

  • Blød klud

Apples iMac har gennemgået tre forskellige variationer: den farverige linje af "originale" iMac'er i ét stykke, fladskærmsversionen og G5 "alt-i-en" desktopmodel. Selvom de to første modeller for det meste er blevet pensioneret og erstattet af nyere computere, er der stadig et stort antal af G5-modellerne, der stadig er i drift. Selvom det er sjældent at skulle nulstille PMU (Power Management Unit) på maskinerne, er det et trin, der skal tages, når computeren ikke er i stand til at fuldføre opstartsprocessen.

Sådan nulstilles en Apple iMac-computer

Start med at genstarte iMac uden tilsluttet periferiudstyr samt "zappe PRAM", da disse trin løser mange opstartsproblemer. For at nulstille PRAM skal du starte computeren, mens du holder nede "Command", "Option", "P" og "R" -tasterne, og lade computeren starte to eller tre gange og høre startklokken hver gang. Slip tasterne, og se om iMac starter op. Hvis det ikke gør det, skal du fortsætte til trin 2.

Sådan nulstilles en Apple iMac-computer

Træk både strøm- og tastaturkablerne ud, og placer iMac på et bord eller en arbejdsbænk, skærm ned på en blød klud for at undgå at ridse skærmen. Kontroller, om computeren stadig er varm ved at placere din hånd på toppen af ​​den. Hvis det er varmt (eller varmt), skal du lade det køle af i 30 minutter eller mere, inden du fortsætter.

tcomputer, timac, tre, stadig, reset, tpmu, trin, tcomputere, seef, varm, tback, statisk

Fjern bagsiden af ​​computeren ved at løsne de tre skruer i bunden af ​​computeren. Bemærk, at disse skruer ikke kommer helt ud, selv når de er helt løsne. Løs derefter bagsiden af ​​computeren ved at løfte på stativet.

Sådan nulstilles en Apple iMac-computer

Find PMU-reset-knappen, som findes på bundkortet på indersiden af ​​computeren. Brug en ikke-metalgenstand (en blyant, din finger, en spisepind) til at trykke på knappen og holde den nede i ca. 5 sekunder.

Sådan nulstilles en Apple iMac-computer

Genmonter bagdækslet på iMac, og sørg for, at tappene i toppen af ​​dækslet sidder korrekt i åbningerne øverst, inden du strammer skruerne. Tilslut alle kablerne, og genstart ved at trykke på tænd / sluk-knappen på bagsiden af ​​iMac.

Tips

Bekræft, at der ikke er nogen cd'er eller dvd'er i drevet, når du starter det. Du kan skubbe enhver cd eller dvd ud ved at starte iMac og holde museknappen nede. Mens du er inde i computeren, skal du bruge en dåse trykluft til at rense støvet ud.

Advarsler

Statiske stød kan stege computerkomponenter, så brug en statisk rem. Der er et par knivskarpe overflader inde i iMac, så pas på dine fingre. Stik ikke rundt i iMac med metalgenstande (eller andre) genstande.