Computervira og hvordan de påvirker vores økonomi

Virus og malware koster industrier over hele verden milliarder på årsbasis. Cyberangreb, såsom masseangreb fra WikiLeaks-tilhængere i 2011, fremhævede den økonomiske indvirkning af ondsindet aktivitet på både virksomheder og i sidste ende forbrugeren. Virkningen på økonomien inkluderer de omkostninger, som virksomheder har, når de skal reparere virusskader og lide under tabte indtægter.

Økonomiske data

På tidspunktet for offentliggørelsen i 2011 var antallet af malwareangreb mere end 200 millioner. En rapport fra 2010 af McAfee, et sikkerhedssoftwarefirma, afslørede, at omkostningerne for virksomheder, der mistede arbejdstiden på grund af virusangreb, var 6,3 millioner dollars om dagen, og en Fox News-rapport i 2009 anslog, at 86 milliarder dollars går tabt verden over årligt. Tidligere rapporter, såsom 2007-malwarerapporten fra Computer Economics om den årlige verdensomspændende økonomiske skade forårsaget af ondsindede kodeangreb på organisationer, viste, at omkostningerne var $ 13,3 mia. En "Informationsuge" -rapport fra 2000 viste, at de samlede omkostninger var helt op til $ 1,6 billioner.

Direkte omkostninger

Det ser ud til, at omkostningerne for virksomheder falder, men dette skyldes, at disse statistikker kun er baseret på direkte omkostninger. De direkte omkostninger ved et virusangreb er baseret på arbejdsomkostninger, der er forbundet med analyse, reparation og rengøring af et inficeret system. Det inkluderer også produktivitetstab og dermed indtægter på grund af, at medarbejdere ikke er i stand til at bruge systemet plus potentielt tab af virksomhedsdata fra systemet. Dette inkluderer ikke omkostninger til antivirussystemer, forsikringsomkostninger, tab af brandomdømme eller markedsværdi.

Fald i direkte omkostninger

Faldet i de årlige omkostninger ved angreb skyldes, at angribere vedtog en ny strategi, og computerens antivirusbeskyttelse blev forbedret. Antivirusabonnementsplaner holder computere beskyttet mod nye vira, så snart de vises, og bevidsthed om virusproblemer har skubbet sikkerheden op på dagsordenen for mange virksomheder. Desuden udviklede malware-forfattere et nyt mål - økonomisk gevinst. Tidlige virusangreb var beregnet til at forårsage kaos, der skadede virksomheder og økonomi, men angribere så, at de kunne vinde økonomisk ved at indhente oplysninger fra inficerede computere. De nye malware-koder indtaster computere og stjæler kreditkortnumre, adgangskoder og giver bagdørindgange til et organisationsnetværk.

Sekundære angreb

Det er sværere at kvantificere omkostningerne ved denne type angreb. Det er let at beregne omkostningerne ved at fjerne spyware fra et netværk, men hvis spyware har formået at fange nogle adgangskoder eller endda bare en del af en adgangskode, kan spywareforfatteren infiltrere en virksomheds netværk og forårsage uberegnelig skade. Mange virksomheder betragter spyware som den mest alvorlige trussel. McAfee-rapporten identificerer olie- og gasindustrien som den mest sårbare for, hvad den betegner "stealthinfiltration."