Almindelige Adware-vira

Adware er et udtryk for softwareprogrammer, der er designet til at vise reklamer. Nogle adware-programmer er relativt harmløse; andre har evnen til at indsamle dine personlige oplysninger og kan alvorligt forringe dit computersystem. Der er hundredvis af adware-programmer; en WebRoot-undersøgelse bemærkede dog, at de tre mest almindelige adware-programmer er 180SearchAssistant, AltNet og CoolWebSearch.

180Solutions.SearchAssistant

180Solutions.SearchAssistant, også kendt som 180Search Assistant, er et adware-program, der sporer dine internetsøgninger og derefter oversvømmer din computer med pop op-reklamer, der er skræddersyet til disse søgninger. Ud over at åbne pop op-vinduer kan 180Solutions.SearchAssistant muligvis sænke din computer og tilføje ikoner til dit skrivebord.

Altnet

Altnet er et adware-program, der ligesom 180Solutions.SearchAssistant sporer dine internetsøgninger for at give målrettede popup-reklamer. Altnet er samlet med flere peer-to-peer-applikationer, herunder Kazaa og eMule. Hvis du har downloadet et af disse programmer, er din computer sandsynligvis blevet inficeret med Altnet.

CoolWebSearch

CoolWebSearch, også kendt som CoolWWW, er et adware-program, der åbner pornografiske pop op-reklamer på din computer. CoolWebSearch kan også ændre din internetside og omdirigere dine internetsøgninger til ondsindede websteder.

Annoncer fra Gamevance

Ads by Gamevance er et adware-program, der er knyttet til Gamevance, det gratis spilsoftwebsted. Ads by Gamevance viser pop op-reklamer i øverste venstre hjørne af din webbrowser. Annoncer fra Gamevance indsamler ikke dine personlige oplysninger. Denne adware sænker dog din computer betydeligt.

Virtumundo

Virtumundo er en af ​​de mere farlige adware-vira. Virtumundo oversvømmer din computer med pop op-reklamer for et falskt anti-spywareprogram. Mens pop-up-reklamer kan forstyrre din online browsing, er den virkelige fare, at Virtumundo registrerer dine tastetryk, mens du skriver og sender oplysningerne til en fjernhacker. Disse oplysninger kan derefter bruges til at stjæle din identitet.