Se og kontroller, hvilke apps der har adgang til mikrofonen i iOS

Apple har tilføjet en ekstra sikkerhedsfunktion til iOS, der giver brugerne mulighed for at kontrollere præcis, hvilke apps der kan få adgang til mikrofonen. Ja, den mikrofon, du taler ind på enheden, enten i bunden af ​​en iPhone / iPod eller på toppen af ​​en iPad.

Dette giver dig mulighed for at forbedre dit privatliv og sikkerhed, og se, hvilke apps der bruger mikrofonen på din iPhone eller iPad. Ved hjælp af denne app liste kan du derefter styre og skifte, hvilke apps der også kan bruge din mikrofon. Så hvis du beslutter dig for ikke længere at tillade en bestemt app at få adgang til mikrofonen, kan du slukke den nemt.

Mikrofonadgangskontrollerne er gemt væk i iOS-indstillingerne, og de samme kontroller indeholder også en komplet liste over apps med lydindgangstilgang:

Sådan kontrollerer du hvilke apps der har mikrofonadgang på iPhone og iPad

  1. Åbn indstillinger app og gå til "Privacy"
  2. Vælg "Mikrofon" for at få en liste over alle apps, der har anmodet om adgang til mikrofonen, og for at kontrollere, hvilke apps der har adgang til mikrofonen
  3. Skift kontakten til apps ON eller OFF som nødvendigt for at kontrollere, hvilke apps der kan bruge din mikrofon

Du finder den komplette liste over apps, der har anmodet om adgang, og hvorvidt de har mikrofonadgang, bestemmes af tænd / sluk-knappen. Ved at vende en af ​​disse kontakter til OFF-positionen forhindrer denne app adgang til mikrofonen, men i de fleste tilfælde vil selve appen fortsætte med at fungere.

Det er værd at gennemgå denne liste fra tid til anden for dine personlige oplysninger, men det er især vigtigt med iPhones, iPads og iPod touch-enheder, der gives til børn og / eller implementeres i miljøer, hvor per-app kontrol af mikrofonadgang er en gyldig sikkerhedsforanstaltning. Brugere, der ønsker at låse mikrofonforbruget yderligere, kan bruge funktionerne Restriktioner og Forældrekontrol til at indstille en præference og forhindre, at der foretages andre justeringer fra andre parter eller endog forhindre alle apps i at få mikrofonadgang, hvilket effektivt deaktiverer mikrofonen iPhone / iPad helt (med undtagelse af telefonapp til iPhone-brugere, selvfølgelig).

Nogle af de apps, der er opført på listen over mikrofoner, kan først overraske dig, men du bør tage alle funktioner i appen i betragtning, før du hopper til nogen konklusioner. For nogle eksempler i det medfølgende skærmbillede kan du måske synes, at det er underligt, at Instagram, en fotoudvekslingsapp, har anmodet om adgang til mikrofonen, men det skyldes faktisk den relativt nye optagelse af video på webstedet og dermed mikrofonadgangen er forpligtet til at give lyd til de videoer, der er indsendt til Instagram. For en app som Google er mikrofonadgangen nødvendig for at bruge den virkelig nyttige Google Nu-funktion, som giver dig Siri-lignende funktionalitet til forespørgsler og søgninger. Andre apps som Skype er mere oplagte at være på listen, fordi uden mikrofonadgang ville et VOIP-opkald være uden stemmeelementet. Hvis du ser en app, der tydeligvis ikke hører hjemme i denne liste, men (som nogle spil), fortsæt og sluk den, da du sikkert vil se, om det var virkelig nødvendigt eller ej, næste gang du bruger den pågældende app igen.

Brugere vil også opdage, at en separat mikrofonadgangskontrol vil blive vist manuelt fra direkte inden for bestemte apps, når den app forsøger at anmode om brug af mikrofonen. Dette er meget tydeligt identificeret med en besked "Appnavn vil gerne få adgang til mikrofonen" med to valg: "Tillad ikke" og OK ". Enhver app, der har haft den dialogboks, vil også blive registreret i indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger> Mikrofon, medmindre mikrofonen er slukket som en sikkerhedsforanstaltning.

Brugere kan også kontrollere, hvilke apps der kan få adgang til deres fotos på samme måde.