Porte, der bruges til VoIP

Voice over Internet Protocol eller VoIP gør det muligt for computerbrugere at foretage telefonopkald via Internettet uden at bruge en traditionel telefonlinje. Dette er muliggjort af en række lytteporte og hardwareporte på en computer. To primære typer lytteporte anvendes: Transmission Control Protocol (TCP) og User Datagram Protocol (UDP). TCP-porte bruges ofte i VoIP-transmissioner, mens UDP-porte bruges til administrative formål såsom løsning af serverkonflikter og opgradering af produkter. Derudover kræver VoIP-telefoner hardwareporte til brug af tilbehør såsom håndsæt og headset.

Grundlæggende porte

Port 5060 bruges til både TCP- og UDP-transmissioner. Det er porten til VoIP-kommunikation, herunder telefonoverførsler, streamingmedier, instant messaging, spil og online konferencer. Port 5004 UDP bruges oftest til transmission af datapakker inden for et computernetværk.

VoIP-udbyderporte

Vonage og Skype, to kendte VoIP-tjenesteudbydere, bruger en bred vifte af porte på en computer til driften af ​​deres produkter. Porte 10000 til 20000 bruges f.eks. Ofte af Vonage til tovejskommunikation via RTP (Real Time Protocol). Tilsvarende bruger Skype porte 25000 til 40000 til dette formål. Andre VoIP-udbydere gør brug af disse eller andre porte baseret på deres egne produktdesign og krav.

Porte til specielle formål

VoIP-udbydere bruger en supplerende liste over UDP-porte til at opgradere deres produkter. De specifikke anvendte porte varierer fra den ene tjenesteudbyder til den næste. Se en udbyders websted for detaljeret information om funktionerne i disse porte.

Hardware porte

USB-porte kræves til brug af VoIP-håndsæt, der ofte træder i stedet for en konventionel telefon. Lydporten på et lydkort kan bruges af headset og eksterne højttalere til at udnytte højttalertelefonens funktioner. Derudover kræves netværksporte, når der bruges et modem, en router eller adapter til at oprette forbindelse til Internettet.