Hvordan ved jeg, om PCM er dårlig?

Din bils PCM styrer mange aspekter af bilen, herunder emissionskontrol, transmission, tændrørskørsel og tomgang. Et problem med en af ​​de ovennævnte funktioner kan indikere en funktionsfejl i PCM; husk dog, at dette også kan indikere et isoleret problem inden for en bilkomponent uafhængig af PCM. For at bekræfte, om selve PCM'en ikke fungerer korrekt, skal de fejlkoder, der er gemt i PCM'en, kontrolleres og analyseres, som viser, om PCM'en skal udskiftes, eller om der er et isoleret problem med en bildel.

Trin 1

Tænd for dit køretøj, lad det køre i tomgang i fem minutter, og tilslut derefter PCM-scanningsværktøjet til PCM's OBD-port (diagnostisk diagnosticering) - for at undgå komplikationer skal du bekræfte det nøjagtige scanningsværktøj, der er nødvendigt til din bils mærke og model med en forhandler inden du får scanningsværktøjet, da din bil muligvis ikke er kompatibel med alle PCM-scanningsværktøjer.

Trin 2

Aktivér PCM-scanningsværktøjet efter tilslutning til PCM; efter at scanningsværktøjet er tændt, begynder det at læse de fejlkoder, der er gemt i PCM. Vær særlig opmærksom på scanningsværktøjets skærm, da den viser OBD-fejlkoder - hvis nogen af ​​de viste fejlkoder svarer til dem, der er anført på linket i Referencer, indikerer dette, at PCM fungerer forkert.

Sluk scanningsværktøjet, frakobl det fra OBD-stikporten, og sluk for køretøjet. Afhængigt af de fejlkoder, som dit scanningsværktøj viste efter tilslutning til PCM, skal du enten udskifte din PCM eller fokusere specifikt på en funktionsdygtig bildel (dette vil være tilfældet, hvis de koder, der vises på scanningsværktøjet ikke svarer til eventuelle PCM-fejlkoder).