Sådan fjernes en BIOS-adgangskode fra en Linux Eee-pc

Elementer, du har brug for

  • Skruetrækker

  • Papirklip

En BIOS-adgangskode beskytter en maskine ved at låse den indledende opstartsproces. På en ASUS EEE-pc kan du fortælle, at en BIOS-adgangskode er indstillet, fordi din computers Caps, Num og Scroll Lock-knapper blinker. Afhængigt af maskinens mærke og model er der en række måder at nulstille BIOS-adgangskoden på. Mens standardteknikken er at få adgang til selve bundkortet og fjerne CMOS-batteriet, er dette muligvis ikke en mulighed for dem, der ikke er villige til at adskille deres EEE-pc fuldt ud.

Fjernelse af batteri (fungerer med nogle EEE PC 900-modeller)

Luk din EEE-pc, og fjern strømadapteren. Vend din EEE-pc om, og fjern batteriet.

Vend maskinen om, og åbn låget. Tryk og hold tænd / sluk-knappen nede i 25 sekunder.

Udskift batteriet og sæt strømadapteren i. Tænd din EEE-pc og tryk på "F2" under den første opstart.

Tryk på "Enter", når maskinen beder om en adgangskode. Indtast BIOS og fjern adgangskoden ved at trykke på "Enter", når den beder dig om den nye adgangskode.

CLRTC Short (fungerer med nogle EEE PC 700-modeller)

Sluk din ASUS EEE-pc, og tag strømadapteren ud. Fjern dækslet på ekspansionsrummet på undersiden af ​​maskinen med en skruetrækker.

Fjern RAM og eventuelle ekstra SD-kort fra udvidelsesrummet og undersøge det eksponerede kredsløb for bogstaverne "CLRTC" og to kobberstriangler ved siden af ​​bogstaverne. Dette er det kredsløb, du skal kortslutte for at nulstille CMOS.

Tag et papirclips og fold det ud, så det skaber en "U" -form. Sæt den ene ende på hver af trekanterne for at kortslutte og nulstille CMOS.

Udskift RAM og eventuelle SD-kort, du har fjernet. Sørg for, at RAM'en er udskiftet sikkert, ellers starter din computer ikke korrekt. Udskift ekspansionsrumsdøren.

Udskift strømadapteren, og tryk på tænd / sluk-knappen for at starte maskinen. Tryk på "F2" for at gendanne standard BIOS-indstillingerne, når du bliver bedt om det.

BIOS-bagdørskodeord (fungerer på enhver model)

Tilslut din strømadapter, og start din computer som normalt.

Indtast et af følgende mulige AMI-bagdørskodeord: A.M.I., AAAMMMIII, AMI? SW, AMI_SW, BIOS, CONDO, HEWITT RAND, LKWPETER, MI og PASSWORD.

Fjern BIOS-adgangskoden, hvis du er i stand til at få adgang til BIOS, ved at trykke på "Enter", når du bliver bedt om en ny adgangskode.

Tips

Hvis du kontakter ASUS tekniske support, kan de muligvis give dig en masterkode til at nulstille din BIOS.