Hvordan fungerer lommeregnere?

Dele af en lommeregner

Der er de åbenlyse dele til en lommeregner, som alle kan se. Knapperne (eller tasterne), plaststykkerne på forsiden og bagsiden og skruerne, der holder hele regnemaskinen sammen. Så er der et par dele, som du ikke kan se, medmindre du tager lommeregneren fra hinanden. Hvis du har en gammel lommeregner, kan du gøre det, så du kan se, hvordan delene faktisk ser ud. Tastaturmembranen og tastaturføleren er programmeret til at vide, hvilken tast du trykker på og i hvilken rækkefølge. De er også programmeret til at vide, hvad de skal gøre, når du giver det en kommando, såsom at tilføje eller trække fra. Du kan se fronten på displayet. Lithium-batteriet giver lommeregneren den strøm, den har brug for til at fungere. Nogle regnemaskiner er soldrevet, og du skal sørge for at være i et oplyst rum, så de kan arbejde. De får deres kraft fra solen eller kunstige lys.

Tryk på tasterne

Når du trykker på tallene på tastaturet, trykker du på gummiknapper under hver tast. Disse gummiknapper holder sig op, men er hule (har en lomme med luft) nedenunder. Gummiknappen gør elektrisk kontakt med tastaturføleren placeret under den.

Forarbejdning

Oplysningerne sendes derefter til processorchippen i regnemaskinen. Processorchippen bestemmer, hvilke taster du har trykket på. Derefter sender processorchippen informationen til en skærm, som du kan læse (displayboksen).

Hukommelse

Efter det første sæt numre, der vises, og du ringer til handling (tilføj, minus, multiplicer osv.), Gemmer regnemaskinen det første sæt numre i sit register. Dette er dets hukommelsesområde. Når du har fortalt lommeregneren det andet nummer og trykket på den lige knap, henter lommeregneren de gemte oplysninger og fuldfører problemet med at vise svaret i din skærmboks.

Visning af numre

Hvert nummer bruger en kombination af syv linjer. Alle linjer bruges til at vise tallet 8. Regnemaskinen ved, hvilken kombination af linjer der skal bruges til alle de numre, den har brug for fra 0-9. Så når du trykker på det ønskede nummer, kan det gå ind i dets hukommelse og trække den korrekte visning af linjer ud, hvilket danner det nummer, du skubbede.