Sådan installeres VST-plugins i Pro Tools

Avid Technology's Pro Tools digital lyd workstation-software er så fremtrædende, at "pro tooling" er blevet et generisk udtryk for lydredigering, ligesom "photoshopping" beskriver enhver digital billedmanipulation, uanset hvilket program der bruges. Som med de fleste DAW'er bruger Pro Tools plug-ins til at tilføje effekter og virtuelle instrumenter i enten Real Time AudioSuite eller Avid Audio Extension-formatet. Plug-ins til Virtual Studio Technology er aldrig blevet understøttet direkte af Pro Tools, selvom der er nogle måder at integrere VST-kompatible produkter på.

Virtuelle instrumenter og MIDI

Selvom det ikke er en virkelig "installeret i Pro Tools" -metoden, kan et virtuelt VSTi-instrument, der har en enkeltstående version, eller som kører i et værtsværktøj, såsom Cantabile Lite, MiniHost eller SaviHost, muligvis acceptere et MIDI-spor oprettet i Pro Værktøjer med instrumentets lydoutput vendte derefter tilbage til Pro Tools som et lydspor. Denne yderligere behandling kan forårsage forsinkelse på det resulterende lydspor, men det kan rettes ved at trække lyden på plads eller indtaste en tidsforskydning.

ReWire-løsningen

ReWire er et system til overførsel af lyd mellem applikationer, udviklet af Propellerhead Software. ReWire er ikke vært for VST-plug-ins, men det tillader programmer, der understøtter både VST og ReWire, at dele lyd med versioner af Pro Tools, der understøtter ReWire. En applikation, der understøtter ReWire, kan indlæses i et lydspor i Pro Tools ved hjælp af en indsatsåbning gennem multikanalens plug-in-valg fra indsætningsmenuen. ReWire-applikationen kører nu synkroniseret med Pro Tools. Indirekte arbejder VST-plug-ins i den anden applikation nu med Pro Tools.

Brug af en indpakning

De tidligere løsninger er i bedste fald arbejde rundt med selve Pro Tools-programmet. VST til RTAS Adapter 2.1 fra FXpansion tillader problemfri VST-integration i Pro Tools. Kræver meget lidt i vejen for CPU-ressourcer, plug-ins, der bruges med denne adapter, vises som RTAS-plug-ins, når du arbejder i Pro Tools. Nogle VST-plug-ins, der bruger VST version 2.4, fungerer muligvis ikke med FXpansion-adapteren og Pro Tools. Dette er et problem med selve plug-in'et, så kontakt leverandøren af ​​plug-in'et for at se om løsninger.

Fremtiden for plug-in support

Som med mange moderne DAW'er forbedrer Avid konstant ydeevnen og funktionerne i sin Pro Tools-software. Overgangen til 64-bit processormotorer gør mange 32-bit plug-ins forældede på tværs af hver platform. Selv RTAS-formatet bliver offer for fremskridt, og det understøttes ikke i Pro Tools 11, den nuværende udgivelse på tidspunktet for offentliggørelsen. VST til RTAS Adapter 2.1 fungerer kun med Pro Tools version 7 til 10. Da MIDI-løsninger fungerer uden for Pro Tools, afhænger kompatibiliteten af ​​MIDI-værten. Mens ReWire-applikationer har en detekteringsfejl i ProTools, er der en løsning, og ReWire understøttes fortsat i Pro Tools 11.