Sådan optages på en pc med en mikrofon

Du kan nemt optage lyd på din pc med en mikrofon med et gratis lydprogram, som du kan downloade fra Internettet. Alt hvad du behøver at vide er et par grundlæggende trin til opsætning af dit system og kørsel af lydprogrammet. Når du har optaget på din pc, kan du gemme filen som en WAV eller en MP3 og lytte til den, når som helst du er ved din computer. Disse filer brænder også på CD.

Opsætning

Sæt din mikrofon i din computer. Hvis du bruger en USB-mikrofon, skal du slutte den til en USB-port. Hvis du bruger en computermikrofon, skal du slutte den til din computers mikrofonstik.

Download et gratis lydprogram fra Internettet. Audacity er en, der er nem at bruge. Installer programmet.

Åbn dit lydkontrolpanel på din computer ved at gå til Start-menuen og derefter vælge "Lyde og lydenheder." I denne menu skal du gå til fanen "Audio" og sørge for, at lydafspilning er indstillet til dine højttalere eller hovedtelefoner, alt efter hvad du vil bruge. Vælg din mikrofon til lydoptagelse. Nu genkender din computer den mikrofon, du bruger, hvis den ikke allerede har gjort det.

Optagelse i lydprogrammet

Åbn dit lydprogram. Der er mange forskellige visninger, men du behøver kun sporvisningen og mixervisningen. I Mixer-visningen vil du se en lydmixer på skærmen. Vælg indgangen på et spor, normalt øverst, og indstil det til din mikrofon.

Gå til sporvisningen. Dette er en skærm med alle sporene lagt, så du kan se bølgeformerne, når du optager. Optagelsesaktivering på det spor, som du ændrede input til. Dette betyder, at du tænder for sporet, så det optages, når du rammer "Record". Optageaktiveringsknappen har normalt en cirkel eller en R på.

Tryk på "Optag" på transporten. Transporten er vinduet med knapperne til "Afspil", "Stop" og "Optag" på. Disse ligner knapperne på et båndoptager eller en cd-afspiller.

Lav den ønskede lyd, du vil optage. Du skal muligvis holde dig tæt på mikrofonen. Når du er færdig, skal du trykke på "Stop" på transporten.

Afspil din optagelse ved at trykke på "Afspil".