Vis & Søg alle billeder efter sted med Siri

Mens iPhone og iPad i lang tid har været i stand til at bruge placeringsdata, der er gemt i fotos, for at placere og sortere billederne efter placering, tillader de nyeste versioner af iOS, at Siri også taper ind i meta-dataene med placeringen, hvilket giver mulighed for en hurtig metode til at gennemgå og finde billeder efter lokalitet.

Siri-tricket til at søge efter sted gennem alle iPhone-, iPod touch- og iPad-fotos er nemt at bruge :

  1. Indkald Siri som sædvanlig ved at holde nede Hjem-knappen eller med Hey Siri
  2. Sig en sætning som "Vis billeder fra (placering)"

Siri starter automatisk appen Fotos og sorterer billeder baseret på placeringsparameteren, du har angivet.

I eksemplet vist på skærmbillederne viser "Vis mig billeder fra Santa Rosa California" en håndfuld billeder taget nær den pågældende placering.

For at søge i din billedsamling med Siri som denne, skal du bruge iOS 9 eller nyere på en enhed, der understøtter hardwareen, og du skal have geolokering af dine billeder aktiveret med et bibliotek med geotagede billeder. Hvis du deaktiverede GPS-geotagging-data i iPhone Camera-appen, vil du ikke finde denne funktion til at være særlig nyttig, medmindre du gemmer andre billeder til din enhed, der er geotagget.

Siri er dog ikke den eneste måde at søge efter et billedbibliotek på efter sted på iPhone og iPad, og du kan manuelt vise billeder pr. Placering fra Album-visningen.