Sådan overføres film fra Mini DV til en computer via USB

Elementer, du har brug for

  • Mini DV-videokamera eller båndoptager

  • Mini DV-bånd

  • USB-kabel til at forbinde kameraet eller båndoptageren til computeren

  • Program til videoredigering

Hvis du overfører en video fra et Mini DV-bånd til din computer, kan du lettere afspille, redigere og arkivere båndets indhold. Du kan også konvertere videoen til en række forskellige formater, herunder DVD og mange populære videofilformater, der kan afspilles i bærbare medieafspillere eller på en computer. Overførselsprocessen kræver, at du slutter et funktionelt Mini DV-videokamera eller båndoptager til en computer.

Tilslut USB-kablet fra videokameraet eller båndoptageren til computerens USB-port.

Åbn videokameraet eller båndoptageren. Hvis du bruger et videokamera, skal du indstille det i “VCR” -tilstand.

Læg Mini DV-båndet i videokameraet eller båndoptageren.

Åbn din computers videoredigeringsprogram. Fra filmenuen skal du klikke på knappen "Capture" og vente på, at "Capture Window" vises på computerskærmen.

Tryk på “Afspil” -knappen på dit videokamera eller båndoptager. "Capture Window" giver også eksterne kontrolknapper, herunder "Play", "Stop", "Pause", "Rewind" eller "Fast Forward", så du kan få direkte kontrol over optagelserne med computeren.

Hvis dit videokamera eller båndoptager er tilsluttet korrekt til computeren, skal du kunne se optagelserne på båndet i dit redigeringsprograms "Capture Window".

Klik på "Record" -knappen i "Capture Window". Bemærk, at optagelsesprocessen indebærer optagelse i realtid af optagelserne fra Mini DV-båndet til computeren.

Klik på "Stop" i dit "Capture Window" eller "Esc" på tastaturet for at "Stop" capture-processen. Dette vil bede dig om at oprette et filnavn til videooptagelsen. Bekræft fildestinationen for alle optagne optagelser, så du nemt kan finde dem senere på din harddisk.

Afspil din nyligt digitaliserede videofil, så du ved, at den blev taget og afspilles korrekt. Før du fortsætter med overførselsprocessen, skal du justere video- eller lydindstillingerne, hvis det er nødvendigt.

Fortsæt med digitaliseringsprocessen ved at cue dit bånd til den næste optagelse, du vil tage. Det kan være en god idé at fange hele båndets optagelser med et enkelt klik eller stoppe nu og da, så du kan adskille hvert skud og oprette et passende filnavn til hvert. Denne proces er mere ideel for dem, der redigerer den digitaliserede video.

Tryk på "Stop" eller "Esc", når du har fanget hele båndet. Du kan nu afspille, redigere eller arkivere videoen på din computer.

Tips

Inden du starter en udvidet optagelsesproces, skal du foretage en testoptagelse for at undgå at spilde tid på ubrugelige digitaliserede videofiler, fordi du ikke kunne rette video- eller lydindstillinger.

Når du begynder optagelsesprocessen, er det en god ide at skubbe båndets skrivebeskyttelsesafbryder for at beskytte dine optagelser mod utilsigtet genoptagelse.

Advarsler

Nogle computere eller programmer accepterer muligvis kun tape-til-computer-overførsel af optagelser via et FireWire-kabel. Selvom mange af disse videokameraer også har USB-forbindelser, kan de muligvis kun bruge USB-funktionen til at overføre billeder, der er gemt på kameraets hukommelseskort. Hvis din computer ikke har en FireWire-port, kan du bruge en FireWire-til-USB-adapter.