Sådan konverteres 8 mm film til digitalt format

Elementer, du har brug for

  • Projektor

  • Videokamera

  • Computer

Det kan være en absolut smerte at udskille en gammel 8 mm filmprojektor og kasser med hjul til hjemmefilm, hver gang du vil vise en ny person optagelserne fra det tidspunkt, du tog på ferie i Maui. Ved at konvertere al din gamle 8 mm film til et digitalt format, kan du nemt slanke processen ned til at dukke på en DVD eller dobbeltklikke på musen. Processen er ikke nær så vanskelig som man skulle tro.

Projicér din film. Du kan gøre dette på en projektorskærm eller på en hvid væg - så længe overfladen er helt flad, fri for mærkbare teksturer og ren, kan du ikke se forskellen. Sørg for, at projektoren viser din film med den rette hastighed og i fokus.

Optag din film ved hjælp af et digitalt kamera med en videoindstilling eller et videokamera. Selvom det kan virke alt for simpelt, overfører fagfolk film til video. Den eneste forskel er, at både deres film og deres kameraer (eller ofte dedikerede computere, der scanner hver filmramme), koster eksponentielt mere end din. Sørg for, at dit kamera kun optager dit billede og ikke væggen omkring det, og gør det helt i fokus.

Overfør dine optagede optagelser fra dit kamera eller videokamera til din computer. Hvis du har et kamera, der kan optages på bånd, kan du bruge et program som Windows Movie Maker til at optage optagelserne. Dette gør det til en digital fil (normalt en .avi), som du derefter kan gøre hvad du vil med. Hvis dit kamera optager på en harddisk, skal du bare kopiere den digitale fil til din computer, og processen er afsluttet.

Tips

For at få de bedste resultater skal du sørge for at deaktivere indstillingen "autofokus" på dit digitale videokamera. Hvidbalance dit videokamera før optagelse.