Sådan repareres summende højttalere i bilen

Bilhøjttalere producerer lyd ved at vibrere eller "summende", og når lyden fungerer korrekt, kan den ikke høres. Hvis summingen er hævet til et niveau, hvor den kan høres, især over stereolyden, er det normalt en indikation af beskadigelse af højttalermembranen. Hvis membranen, papirkeglen, der danner formen på højttaleren, udvikler et hul eller rives, vil den vibrere for meget og forårsage en hørbar summende lyd. Fastsættelse af summene i højttalerne i din bil kan normalt opnås ved at reparere det beskadigede område med gummicement.

Trin 1

Fjern højttalerdækslet ved at fjerne låseskruerne eller clipsene, hvis det er udstyret, og bøj forsigtigt dækslet af.

Trin 2

Rengør membranen forsigtigt med en fugtig klud.

Trin 3

Undersøg membranen for skader, på udkig efter revner, tårer eller huller, der kan opstå fra en genstand, der falder ned på højttaleren eller over eksponering for varme.

Trin 4

Tænd stereoanlægget, og øg lydstyrken meget gradvist, mens du ser på membranen. Ethvert beskadiget område skal være tydeligt, når volumen og membranvibrationer øges.

Trin 5

Frakobl højttaleren fra strømkilden ved at frakoble det negative batterikabel.

Trin 6

Påfør gummicementen, så den grundigt dækker det beskadigede område. Lad det tørre i henhold til producentens anvisninger.

Tilslut strømmen igen, og tænd stereoanlægget for at afgøre, om summingen er løst. Hvis ikke, påfør et lag neglelak over cementplasteret.