Sådan maler du vinyludskiftningsvinduer

Elementer, du har brug for

 • Primer til latex

 • Latex maling

 • Finkornet sandpapir (120-korn)

 • Drop klud

 • Klude

 • Mildt rengøringsmiddel

 • Lille malingsbeholder

 • Stige

 • Pensel

 • Malerens tape

 • Mal omrøringspind

Uanset om du vil dække skader, opfriske falmede farver eller bare skifte til en ny farve, er det muligt at male vinyludskiftningsvinduer. Nøglen er at bruge latexmaling, som udvides og trækker sig sammen sammen med vinylen. Korrekt forberedelse af vinylen til at acceptere malingen er også vigtig.

Tør vinylvinduesrammerne ned med en fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel for at fjerne støv, snavs eller snavs.

Slib vinylen med et fint sandpapir. Du behøver kun at ru overfladen op, og grovslibning vises, så sand forsigtigt med jævne slag.

Tør vinylen ned igen for at fjerne snavs, der er dannet af slibningen. Lad vinylen tørre helt.

Læg en dråbe klud for at beskytte det omkringliggende område. Åbn og rør primeren. Fugt nogle klude og opbevar dem i nærheden i tilfælde af ulykker, dryp eller spild.

Hæld en lille mængde primer i en beholder, som du nemt kan holde i din hånd, mens du maler.

Børst latexprimeren på vinylen, og sørg for at dække alle områder, inklusive hjørner og kanter. Påfør primeren kun i et tyndt lag. Det dækker ikke hele farven på vinylen, men det gør det muligt for malingen at gøre det. Penselstrøg og slagretning betyder ikke noget. Den vigtige del af påføring af primer er at dække alle områder.

Lad primeren tørre helt, før du fortsætter. Dette tager normalt to til fire timer.

Hæld en lille mængde maling i en lille ren beholder, og få en ren børste.

Start på det højeste punkt, og arbejd i en retning, børst malingen på vinylvinduesrammen i lange, jævne streger. En tynd frakke. Arbejd metodisk og omhyggeligt, og sørg for, at malingen dækker alle hjørner, kanter og sprækker. Hvis malingen ikke giver fuld dækning, skal du ikke anvende et tykkere lag. Lad det første lag tørre helt og påfør et andet lag.

Lad malingen tørre lidt, men ikke helt, inden du fjerner malers tape.

Hold en lille kunstnerbørste praktisk for at røre op i områder, hvor malers tape udtværer eller fjerner malingen.

Lad malingen tørre grundigt, og inspicer derefter vinduet omhyggeligt. Hvis du finder pletter, du har gået glip af, skal du bruge kunstnerbørsten til forsigtigt at røre dem op. Touch-up-pletterne blander sig, når de tørrer, og du får et perfekt malet vinyludskiftningsvindue.

Tips

Brug gammelt tøj eller et stort forklæde til maling, så du kan fokusere på at male vinduet i stedet for at undgå at få maling på dig selv.

Advarsler

Mal ikke under ekstreme forhold. Hvis det blæser, over 85 grader eller under 45 grader, vent på endnu en gang at male.