Sådan udpakkes skrifttyper

En lang række TrueType- og OpenType-skrifttyper er allerede installeret i Windows-operativsystemer, men det kan være en god idé at prøve forskellige skrifttyper for at give din tekst en unik karakter. En bred vifte af ekstra skrifttyper kan downloades gratis fra Microsoft og andre websteder. For at kunne installere de meget store skrifttypefiler, du downloader, skal du først udpakke dem.

Trin 1

Download den skrifttype, du vil have installeret på din computer, og gem den downloadede komprimerede eller zip-fil (.zip) på din harddisk. Det er et godt sted at gemme filen i en midlertidig mappe eller på skrivebordet.

Trin 2

Højreklik på den zip-fil, og vælg "Uddrag" på Vista- og Windows 7-operativsystemer.

Trin 3

Åbn den zip-fil på ældre operativsystemer ved at dobbeltklikke på den. Dette åbner din ekstraktionsguide eller udpakningsprogram, der kan dekomprimere din fil. Hvis du ikke allerede har et udpakningsprogram, skal du downloade og installere et udpakningsprogram som f.eks. WinZip.

Trin 4

Vælg et sted for at gemme din udpakkede fil, og sørg for, at dit filnavn matcher skrifttypens navn. Klik på "OK" for at pakke filen ud. Når du har udpakket eller udpakket din fil, skal du lukke WinZip-værktøjet, hvis det ikke allerede er lukket alene.

Højreklik på din udpakkede skrifttypefil, og klik på "Installer" på Vista og Windows 7. På ældre operativsystemer skal du vælge "Start", "Kontrolpanel", "Indstillinger" og derefter "Skrifttyper." Vælg "Installer nye skrifttyper" i rullemenuen. I vinduet, der åbnes, skal du gennemse din harddisk for at finde din ikke-udpakkede fontfil og vælge den. Klik på "OK" for at installere din nye skrifttype.