Sådan får du et websted lukket ned

Der er mange grunde til, at man ønsker at lukke et websted. Måske finder du indholdet stødende eller nedværdigende, eller måske er webstedet involveret i tvivlsom praksis, og du vil se, at det er forbudt. Men bare fordi du ikke kan lide et websted, betyder det ikke, at du bare kan ringe og få det lukket ned. Faktisk, medmindre webstedet er lokalt og gør noget ulovligt, kan det være meget svært at få det lukket.

Find ud af om webstedet bryder loven. Hvis webstedet gør noget, der er åbenlyst ulovligt, såsom at vise børnepornografi eller sælge kropsdele, skal du kontakte dine lokale myndigheder og spørge, hvordan du skal gå videre. Hvis webstedet ikke er hostet i dit land, er der muligvis ikke noget, de kan gøre.

Undersøg webstedet for at se, om det er i strid med love om intellektuel ejendom eller ophavsret. Kontakt i så fald stedsejeren og se om han / hun accepterer at fjerne det krænkende materiale. Hvis ikke, kan du kontakte en juridisk professionel for information om afsendelse af en DMCA (Digital Millennium Copyright Act) meddelelse. Men hvis du virkelig vil have sitet lukket ned og ikke bare har fjernet materialet, kan du muligvis kontakte webhost.

Kontakt det firma, der er vært for hjemmesiden. Du kan finde virksomheden ved at udføre en WHOIS-søgning på et websted som WHOIS.net. Indtast domænenavnet på det sted, du vil lukke. Denne søgning fortæller dig, hvor webstedet er hostet. Når du har disse oplysninger, skal du gå til webhostens websted og undersøge dens servicevilkår. Hvis det websted, du vil lukke, overtræder nogen vilkår, skal du underrette værten og bede den om at lukke webstedet.

Tips

Når du har udført en WHOIS-søgning, vil du se en liste over navneservere. Uanset hvilket domæne der er angivet, er stedet, hvor webstedet er hostet. For eksempel, hvis de nævnte navneservere er ns1.website.com og ns2.website.com, så besøger du website.com og undersøger deres servicevilkår for at se, om det sted, du vil lukke, er i strid med.

Advarsler

Hvis du kontakter dine lokale myndigheder, fortæller de dig muligvis, at du skal kontakte myndighederne i den stat eller det land, hvor webstedet er hostet. Hvis det er tilfældet, kan du finde disse oplysninger ved at foretage en WHOIS-søgning på WHOIS.net

Nogle gange skal du muligvis udføre flere WHOIS-søgninger. Hvis du f.eks. Udfører en søgning, og det domæne, der er angivet i navneserverne, ikke er et fungerende websted, skal du udføre en WHOIS på det ikke-fungerende domæne og derefter besøge domænes navneserveradresse.