Opret forbindelse til SMB & NAS Network Shares i OS X Mavericks

Deling af filer mellem Mac'er og NAS-drev og Windows-pc'er har altid været meget let, men Mavericks har medført en lille ændring, der har forårsaget nogle problemer for bestemte brugere i blandede pc- og Mac-miljøer. Uden at blive for geeky, justerede Apple standardprotokollen for SMB (Samba, Windows-fildelingsfunktionen) fra SMB1 til SMB2, og SMB2-implementeringen har tilsyneladende en fejl, som er uforenelig med mange NAS-enheder (Network Attached Storage) og nogle versioner af Windows. Problemet er ret oplagt, når du støder på det: Mange Windows-pc'er, NAS-drev og Linux-maskiner kan ikke få adgang til eller montere fra Mac'en, og i stedet forsøger at forbinde eller montere for evigt og i sidste ende tid, forhindre forbindelser, kortlægge drev, og generel adgang.

Heldigvis er der en meget let løsning til at forbinde SMB og NAS-aktier fra OS X Mavericks, OS X Yosemite og OS X El Capitan :

  • Fra OS X Finder, tryk Kommand + K for at kalde "Gå til server" som sædvanligt
  • I feltet "Serveradresse" indtastes IP'en for at oprette forbindelse til cifs: // præfiks som følger:
  • cifs://127.0.0.1

  • Forbindelse til SMB, NAS eller Windows deler som normalt

Ja det er lige så enkelt som at specificere protokollen for at være cifs: // i stedet for smb: //, som hvis du nogensinde har monteret Samba-aktier fra kommandolinjen, har du sikkert allerede brugt cif'er før.

Hvis du undrer dig over, hvorfor det virker, skyldes det, at brug af CIFS forbinder SMB1 i stedet for den (i øjeblikket) buggy-implementering af SMB2. Resultatet; Cross-platform-netværk aktier fungerer som normalt. Jeg løb ind i denne nat, og det var temmelig frustrerende at opleve, men en stor tak Todd Pilgrams på Apple Diskussionsforum, der opdagede den enkle løsning for et par dage siden. Fordi der er tonsvis af Mac-to-PC-netværk derude, vil dette nok være et ofte set problem for mange Mavericks-brugere. Når det er sagt, går den anden vej, og fildeling fra Mac OS X til Windows fortsætter med at arbejde præcis som påtænkt, selvom det skal bemærkes, at OS X Mavericks har sømløst flyttet al netværksbaseret Mac til Mac-fildeling til SMB2 også, selvom den traditionelle AFP fortsætter med at fungere såvel som arv støtte og til forbindelse mellem Mavericks og tidligere versioner af OS X.

Dette er virkelig bare en fejl med den nyeste version af Mac OS X, og det vil nok blive løst snart med en opdatering til Mavericks, måske som OS X 10.9.1 eller endda en mindre supplerende opdatering. (det viser sig, at nogle brugere fortsat har adgangsproblemer med OS X Yosemite og OS X El Capitan, idet CIFS fortsat får adgang til disse Windows-aktier og NAS-volumener).