Facebook er nede! OK, hvad skal man gøre, når websites går ned

Vi har lige fået en temmelig underholdende email i overensstemmelse med: "Hej jeg forsøgte at dele en historie på Facebook, men dit websted er brudt!" Men med flere sværger og andre nonsens kastede der for godt mål.

Facebook er nede, det er ikke os. Bebrejde dem

Men det er en god grund til at diskutere hvad man skal gøre, når et websted går ned, og endda måder at se hjemmesider, når de er nede.

Et websted er nede, hvad nu? Hvordan ser du det alligevel?

Vent, så Opdater : Den første ting at gøre er bare at vente, give det tid, og til sidst opdatere hjemmesiden. Siden vil næsten helt sikkert komme tilbage online. Facebook absolut vil, de er et stort websted og stor forretning! Det gælder for de fleste websites virkelig, da de næsten altid vender tilbage - selvom de ikke er forretningsmæssige eller store, vender webhosten normalt webstedet til en online status i tide.

Brug Caches : Cache! Ja web caches på din computer eller med Google Cache eller Bing Cache eller endda internetarkiver og Alexa gør det muligt at se noget webindhold, hvis det er cachelagret på den respektive tjeneste eller på din computer. Mens du ser et websted med en webcache, er det muligt at se cachelagret indhold ... det virker kun så godt for indlogget websteder, og det vil ikke have opdateret indhold på hjemmesider med meget dynamisk indhold og AJAX som facebook.

Hvis du ønsker at blive geeky, kan du endda finde en Google Web Cache-alder for en hvilken som helst URL for at finde ud af, hvor gammel eller gammel cacheversionen er.

  • Wayback Machine viser gamle versioner af hjemmesider (nogle gange de seneste også), for eksempel her er OSXDaily hjemmeside på wayback maskine! Mange arkiver og uddrag af hvad vi lignede i oldtiden til moderne
  • Google Web Cache-browseren virker også, du får adgang til den fra søgesiderne ved at klikke på det lille pilikon ved siden af ​​en webadresse og vælge "Cached"

Det er alligevel et tegn på, hvor vigtigt Facebook er blevet for mange brugere, hvor hvis de vil se et websted eller dele noget, de har fundet online, hvis det er nede, panikerer de. Godt, nogle gange er der ikke meget du kan gøre ved det, undtagen at vente på, at webstedet kommer tilbage online.