Funktioner til konvertering af tid i Excel

Microsoft Excel indeholder mange nyttige funktioner til konvertering af data. For tidspunkter er det afgørende, at de konverteres til de samme enheder for at udføre beregninger på dem. F.eks. Kan timer ikke trækkes fra minutter, og en tekstrepræsentation af en tid kan ikke fratrækkes for en decimalrepræsentation af tiden.

Konverter mellem enheder

For at konvertere mellem to typer tidsenheder, f.eks. År til dage, skal du bruge funktionen CONVERT (antal, fra, til). Brug "yr" for år, "dag" for dag, "hr" i time, "mn" i minutter og "sek" i sekunder. Nummer kan henvise til en regnearkcelle.

Konverter tid til decimaler

For at konvertere tid fra standardformatet time: minut skal du bruge funktionen INT (nummer). INT returnerer tallet afrundet til det nærmeste heltal. For at bruge INT til at konvertere tid skal du trække INT (tid) fra tiden og gange med 24, fordi der er 24 timer om dagen. Beregningen returnerer antallet af timer i decimal siden kl. 12:00 Tid kan henvise til en regnearkcelle.

Konverter decimaler til tid

For at konvertere decimaler til tid i standardformatet time: minut, brug funktionen TEKST (værdi, format). Værdien skal divideres med 24, da der er 24 timer om dagen. Brug "h: mm" som format. Beregningen returnerer tiden siden kl. 12:00 Værdien kan henvise til en regnearkcelle.

Konverter tid til serienummer

For at konvertere tekst til tid, der er repræsenteret som et serienummer eller en decimalbrøkdel af en dag, skal du bruge funktionerne TID (timer, minutter, sekunder) eller TIDVÆRDI (tekst). F.eks. Returnerer TID (18, 0, 0) 0,75 siden 18:00 eller 18:00, hvilket betyder, at der er gået tre fjerdedele af en dag. TIDSVÆRDI ("19. feb. 2010 kl. 18:00") returnerer også 0,75. Timer, minutter, sekunder og tekst kan referere til regnearkceller.

Konverter serienummer til tid

For at konvertere et serienummer eller en decimalbrøkdel af en dag til timer, minutter og sekunder skal du bruge HOUR (serienummer), MINUTE (serienummer) og SECOND (serienummer). Hver formel returnerer kun den anmodede del. Serienumre kan også være en tekststreng som f.eks. "6:30 p.m."). Excel konverterer strengen til en decimalbrøk inden konvertering udføres. Serienummeret kan referere til regnearkceller.