Sådan fortæller du, om en Xbox er stegt

Problemer med en videospilkonsol synes ofte at opstå pludselig. En dag fungerer din Xbox 360 fint, og den næste dag vises billederne ikke engang. Der er forskellige problemer, der kan forårsage dette, og en almindelig er en overophedet eller "stegt" konsol. Du har måske mistanke om, at dette allerede er tilfældet, men der er et par trin, du kan tage for at bestemme dette helt sikkert.

Ydre tegn

Tænd Xbox og prøv at spille et spil. Hvis du allerede er midt i et spil og oplever problemer, skal du slukke for konsollen og lade den køle af. Når det er afkølet, skal du tænde det igen og prøve at spille spillet igen: nogle gange kan bare genstart af Xbox løse problemet. Sørg for, at alle kabler er tilsluttet korrekt. Hvis systemet slet ikke tændes, er det sandsynligvis brændt helt ud.

Se på billederne på tv-skærmen. Sløret, smeltet udseende, taggede billeder eller andre former for forvrængning er alle tegn på et overophedet eller "stegt" grafikkort - også kendt som en grafikchip eller et grafikkort. Linjer over skærmen eller i nogle tilfælde er en helt sort skærm også tegn. I dette tilfælde er grafikkortet løsnet fra omgivelserne på grund af høje temperaturer, eller selve kortet er blevet beskadiget på grund af varme.

Placer din håndflade på toppen af ​​Xbox; Hvis den står lodret, skal du placere din håndflade på siden. Varmen kan være intens, og det vil være næsten svært at holde din håndflade nede.

Se på bagsiden af ​​konsollen, og lyt efter fanen. Der vil være en svag hvirvlende lyd, hvis den kører. En ødelagt ventilator er et andet tegn på overophedning.

Indvendige tegn

Du kan også åbne Xbox for at se på de indvendige dele for at se, om de er stegte eller endda for at prøve reparationer. Træk stikket til Xbox ud, og vent på, at det køler af. Vip den med forsiden nedad på en plan overflade. Siden med klistermærker skal nu vende opad. Skræl klistermærkerne af.

Brug Torx-driveren størrelse 20 til at fjerne de seks små skruer på bagsiden. Fire af dem er under gummipuderne i hvert hjørne, men brug driveren til at kile disse puder op for at eksponere skruerne. Vend kassen oprejst, og ryst den forsigtigt med siderne, indtil bunden falder væk fra dækslet.

Harddisken og diskdrevet er nu eksponeret. Find og fjern de tre små skruer, der holder dem nede. Træk den mørke IDE-ledning ud af harddisken, og løsn netledningen, der sidder ovenpå: Det er ikke nødvendigt, at du trækker den ud. Løft harddisken ud.

Fjernelse af IDE-kablet og den gule ledning fra det nu eksponerede bundkort. Skru de to skruer ud foran på diskdrevet. Løft diskdrevet ud.

Hele bundkortet er nu synligt. Kig dig rundt efter varmeskader, såsom løse dele eller endda smeltede områder. Kig efter et løst eller beskadiget grafikkort, da dette sandsynligvis skal udskiftes. Selve bundkortet skal muligvis udskiftes. Lav en liste over skaderne, så du ved, hvilke dele du har brug for for at ordne det.

Tips

Kontakt en spilsystemekspert eller tekniker for yderligere hjælp. Xbox-webstedet har også et afsnit til fejlfinding, hvor du kan beskrive de problemer, du har.

Vær opmærksom på, at udskiftning af bundkortet nulstiller alle indstillinger på Xbox tilbage til standard.

Advarsler

Åbn ikke Xbox eller prøv reparationer, hvis du planlægger at lade fagfolk reparere systemet under en garanti. Dette annullerer garantien, og enhver yderligere skade, du måtte forårsage, kan endda forhindre teknikere i at kunne udføre nødvendige reparationer.