PNG til ICO i Photoshop

Selvom Photoshop er et af verdens førende grafiske redigeringsprogrammer, installeres det ikke med evnen til at arbejde med ICO'er (ikonbilledfiler). I stedet skal du downloade og installere et plugin, og når du er færdig, kan du gemme billeder som ICO'er og arbejde med dem ligesom enhver anden billedfiletype.

Download af pluginet

For at ICO-formatet skal kunne bruges, selv tilgængeligt i Photoshop, skal du downloade pluginet. Det leveres af Telegraphics.com.au og kaldes simpelthen "ICO-format." For de fleste computere vil du downloade 32-bit versionen yderst til højre på download-skærmen.

Installation af pluginet

Når pluginet er downloadet, skal du installere det. Først skal du udpakke eller "pakke ud" den downloadede ZIP-fil. Det komprimeres til en mappe, der indeholder tre filer: GNU Public License, en readme-fil og plugin. For at installere pluginet skal du kopiere eller trække og slippe det i C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe Photoshop CSx \ Plug-ins \ File Formats ("x" står for den version af Creative Suite du har). Genstart Photoshop, hvis den allerede kører.

Brug af den nye funktionalitet i Photoshop

Du er nu i stand til at gemme ethvert billede i ICO-format. Du skal dog reducere størrelsen på ethvert billede til 256 x 256 pixels, før ICO-formatet vises i dialogboksen "Gem som". Noget større, og indstillingen forsvinder. PNG'er, fordi de understøtter gennemsigtighed, er en god billedtype, som du kan starte med. Ikoner ser mere professionelle ud, når de ikke kun er firkanter på skrivebordet, men faktiske udskæringer, der passer ind i den 256-for-256-firkant.

ICO-formatet

ICO- og PNG-filtyperne er nært beslægtede. Faktisk har flere Windows-operativsystemer (Vista og 7) anbefalet, at ikonfiler gemmes som komprimerede PNG'er. Da moderne operativsystemer understøtter 32-bit farve, tillades ikonfiler nu at være 256-til-256 for at tillade ikonskalering på skærme med høje opløsninger. Historisk set har ikoner kun været 16-by-16 eller 32-by-32. På XP var de 48 gange 48. Så omdannelse af en PNG til ICO er en almindelig konvertering, og med den enkle installation af pluginet en, der er let at udføre i Photoshop.