Hvordan man laver en ultralydshøjttaler

Ultralydhøjttalere er højttalere, der er i stand til at producere lyde ved frekvenser over menneskets høreområde - over 20 kHz. Disse kan være nyttige til specialiserede formål, såsom oprettelse af en elektronisk hundefløjte. Ultralydshøjttalere bruger en speciel type højfrekvent horn kaldet tweeter; ved at kombinere dette med et par andre vigtige komponenter er det muligt at oprette en simpel ultralydshøjttaler.

Trin 1

Opret monteringen til diskanthøjttalerne ved at måle beslagene på diskanthornene og skabe en firkantet ramme med passende dimensioner. Monter hver diskant på sin respektive ramme med skruer - kun to til fire diskanthøjttalere er nødvendige for en enkelt højttaler.

Trin 2

Bor huller på bagsiden af ​​højttalerhuset for at rumme højttalerindbindingsindlæg (kun et indlæg er nødvendigt for to diskanthøjttalere). Bor et hul bag rummet for hver diskant, og monter bindestangen inde i huset.

Trin 3

Opdel en højttalerledning og lod den positive ledning (kobber) og negativ ledning (sølv) til de tilsvarende positive og negative terminaler på tweeter. Gentag dette trin med den anden tweeter. Drej de eksponerede ender af de to positive ledninger sammen, indsæt dem i bindingspostens røde fane og lod lod forbindelsen. Gør det samme for de negative ledninger med postens sorte fane. Test forbindelserne, inden du lukker huset.

Luk huset ved at skrue tweeterrammerne på forsiden af ​​husskabet. Monter kabinettet i den ønskede position, tilslut højttaleren til det ønskede system, og din nye ultralydshøjttaler er nu klar til brug.