Sådan fjernes en virus fra en computer i fejlsikret tilstand

Hvis en virus klarer at glide forbi dit antivirusprogram, og du ikke er i stand til at installere det fra din computer, kan du måske tro, at der ikke er nogen måde at slippe af med det, kort om at omformatere din maskine. Heldigvis starter en mulighed kaldet Windows Safe Mode computeren på en måde, der gør det lettere at fjerne vira. Når du starter i fejlsikret tilstand, kan du bruge dit foretrukne antivirusprogram til at scanne computeren og fjerne virussen for godt.

Trin 1

Genstart computeren, og vent på, at plasmaskærmen vises, når den starter sikkerhedskopiering. Start med at trykke på "F" 8-tasten en gang hvert sekund, eller indtil du ser "Windows Advanced Boot Options Menu" vises.

Trin 2

Vælg typen af ​​sikker tilstand til din situation. Sikker tilstand starter computeren i den mest mulige konfiguration; Sikker tilstand med kommandoprompt giver dig mulighed for at starte op med muligheden for at åbne en kommandoprompt; og Safe Mode with Networking giver dig Safe Mode, en kommandoprompt og internetadgang. Sikker tilstand med netværk er sandsynligvis det bedste valg, da det giver dig mulighed for at opdatere din antivirussoftware fra internettet.

Åbn din antivirussoftware, og kør en scanning af dit system. Når virussen på din computer er fundet, skal du fjerne den og genstarte din maskine. Lad det starte normalt op. Computeren skal nu være virusfri.