Sådan oprettes en musikfil med en URL

Hver webside på Internettet har en URL. URL'er er tal, der identificerer hver ressource på Internettet. Hvert element på en webside har en URL. Hvis der findes 10 musikfiler på en side, vil hver fil have en unik URL. Hvis du ønsker at dele en musikfil på Internettet, kan du oprette en URL til den fil på din webserver. Enhver, der kender denne URL, kan derefter få adgang til musikfilen.

Trin 1

Identificer den webserver, du vil bruge til at være vært for din musikfil. Hvis du kun har et websted, har du sandsynligvis en webserver. Dette kan være din egen webserver eller en på et delt hosting-sted, der er vært for dine almindelige HTML-sider.

Trin 2

Upload musikfilen til serveren, som du normalt gør, når du uploader HTML-filer til serveren.

Trin 3

Husk navnet på den mappe, hvor du gemmer filen. Din webserver kan have mange mapper, afhængigt af hvordan du organiserede webstedsstrukturen. For eksempel har du muligvis oprettet mapper med navnet "Billeder", "Ressourcer" eller "Medier". Hvis du uploader filen til mappen "Media", skal du huske det navn.

Trin 4

Åbn en webbrowser, og skriv følgende i browserens URL-boks:

http://www.MyWebSite.com/FolderName/xyz.mp3

Udskift "MyWebSite" med navnet på dit websted. Udskift "FolderName" med navnet på den mappe, der indeholder musikfilen. Udskift "xyz.mp3" med navnet på den fil, du har uploadet. Hvis du f.eks. Uploader en fil med navnet "Dreams.mp3" til en mappe med navnet "Sange", skal du skrive følgende i browserens URL-boks:

http://www.MyWebSite.com/Songs/Dreams.mp3

Tryk på "Enter". Din browser navigerer til denne URL og afspiller musikken.