Sådan spiller du GBA-spil på en PSP

Elementer, du har brug for

  • Sony PSP kører brugerdefineret firmware

  • USB-kabel

  • GPSP

  • GBA ROM

Sony PSP er i stand til at spille mere end bare sine egne spil. Det er kraftigt nok til at spille spil i ældre systemer, der bruger flere ressourcer end PSP-spil. Nintendo Gameboy Advance er et af de systemer, som PSP kan efterligne. Du skal først installere brugerdefineret firmware på din PSP, før du kan bruge denne vejledning. Custom firmware er brugerdefineret software, der kører PSP. Det annullerer din garanti, men det er lovligt.

Tænd din PSP, og slut den til din computer med det medfølgende USB-kabel. Din PSP går automatisk i USB-tilstand, når den er sluttet til din computer. Der vises et vindue, der giver dig adgang til PSP's memory stick, hvor der er mange mapper. Åbn PSP-mappen, og du vil se 2 til 3 spilmapper. Åbn mappen SPIL.

Download GPSP, Gameboy Advance-emulatoren til PSP (downloadlinket findes i afsnittet Ressourcer nedenfor). Der findes to separate mapper i downloadet. Den ene får navnet GPSP, og den anden hedder GPSP%. Kopier begge mapper til din GAME-mappe.

Placer dine GBA-rom i GPSP-mappen. Der er mange forskellige steder at finde GBA-rom på Internettet, men at downloade GBA-rom, som du ikke ejer, er ulovligt, og vi kan ikke vise dem i denne vejledning.

Romerne skal ende i .GBA for at de kan fungere ordentligt. Når du har romerne, og de er i GPSP-mappen, skal du trykke på O-knappen på din PSP for at skubbe og afbryde din PSP fra computeren.

Naviger gennem PSP-menuen, indtil du finder GPSP-ikonet i spilmenuen. Vælg det, og det indlæses. Dine rom indlæses på den første skærm, du ser. Du kan vælge dem med X-knappen. Du spiller nu GBA-spil på din PSP.

Tips

At køre brugerdefineret firmware og emulatorer er lovligt.

Advarsler

Det er ulovligt at downloade GBA-rom, som du ikke ejer.

At dele dine rom med andre er piratkopiering og er ulovligt.