Deaktivering af FileVault til dekryptere Mac-harddiske

Mens aktivering og brug af FileVault-diskkryptering anbefales stærkt til sikkerhedsbevidste Mac-brugere med moderne hardware og SSD-mængder, kan nogle brugere beslutte, at de ikke behøver at bruge FileVault af forskellige årsager, eller måske vil de bare deaktivere den til en anden formål. Det er det, vi skal demonstrere her, deaktivering af FileVault og derfor dekryptering af harddisken og alt indhold.


En af de mest almindelige årsager til at slukke FileVault er duplikat et drev, og en anden er, at nogle brugere måske opdager et præstations hit til deres computer, hvilket gør det upraktisk eller irriterende at forlade implementeret. Et sådant præstations hit er sjældent med nye Mac'er, men nogle ældre Mac'er med spin-harddiske og ældre versioner af Mac OS X kan opdage en mærkbar afmatning med krypteringsfunktionen aktiveret, hvilket naturligvis er mindre end ønskeligt.

Det skal selvfølgelig være tilfældet, men husk, at slukning af FileVault deaktiverer drevkryptering helt, hvilket betyder, at en engageret uautoriseret person kunne teoretisk få adgang til filer, hvis de havde adgang til din Mac. Uanset om det drejer sig om dig, er det op til dig, dine sikkerheds- og privatlivsbehov og dit brugsmiljø. Hvis du simpelthen skal omgå FileVault pr. Genstart, opnår den metode, der er beskrevet her, det uden at helt slukke for funktionen, som vi vil demonstrere i gennemgangen nedenfor.

Sådan deaktiveres FileVault Disk Encryption i Mac OS X

  1. Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger", og vælg derefter "Sikkerhed og privatliv"
  2. Vælg fanen 'FileVault' øverst på sikkerheds kontrolpanelet, og klik derefter på låsikonet i nederste venstre hjørne af vinduet - godkend med administratoradgangskoden som sædvanlig
  3. Klik på knappen "Sluk FileVault"
  4. Bekræft, at du vil deaktivere FileVault og genstarte Mac ved at vælge "Genstart og sluk for kryptering"

Mac'en genstarter automatisk og begynder dekrypteringsprocessen, som er nødvendig for at deaktivere FileVault.

Dekryptering af drevet kan tage et stykke tid eller går hurtigt, afhængigt af Macs hastighed, diskens hastighed (SSD er meget hurtigere end HDD), hvor stort drevet er, og hvor mange ting har du gemt på det. Som advarselsdialogboksen angiver, kan du bruge Mac'en, mens drevet bliver dekrypteret, men tingene vil utvivlsomt udføre langsommere og føle sig svage, så det er ofte bedst at deaktivere kryptering, når du ikke bruger Mac et stykke tid, måske efterlade det til at dekryptere natten over eller i starten af ​​en weekend. Hvis du har et stort drev med stor lagring på en langsommere Mac, være forberedt på at vente et stykke tid for dekrypteringen til at fuldføre.

Du kan tjekke statusdrevets dekrypteringsproces i Sikkerhed> FileVault-præferenceområdet, og selvfølgelig kan du altid genaktivere FileVault igen, hvis du beslutter at bruge diskkryptering på Mac i fremtiden.

Hvis du vil slukke Filevault og dekryptere en Mac på denne måde, skal du mindst indstille et låseskærmadgangskode og aktivere en pauseskærm efter en rimelig periode med inaktivitet. Selvom denne metode ikke er næsten så sikker som FileVault, tilbyder den i det mindste en obligatorisk godkendelse, før en uautoriseret bruger eller snooper kunne få adgang til en fysisk Mac, der er efterladt alene.