Sådan sættes forældreblokke på Facebook

Hvis dit mindreårige barn har en Facebook-konto, kan du blive overrasket over at vide, at du ikke har meget kontrol over det. Kort for at bruge dit barns adgangskode til at logge ind på hans konto, er der lidt overvågning af forældre til rådighed. Hvis du vil kontrollere, hvem der kan se, hvad dine børn sender til Facebook, skal du bede dem om at dele deres kontoadgangskoder med dig, så du kan logge på kontiene og justere indstillinger efter behov. Hvis du hellere vil have, at de ikke er på Facebook helt, kan du oprette en blok på webstedet ved hjælp af forældrefilteringssoftware.

Komplet blokering

Trin 1

Installer et internetovervågnings- eller filtreringsprogram på din computer. Der er snesevis af sådanne programmer tilgængelige; en omfattende liste kan findes på Download.com. Mange filtreringsprogrammer skal købes efter en gratis prøveperiode, selvom nogle er helt gratis. Vælg et program, der giver dig mulighed for at tilpasse filtre, da mange overvågningsprogrammer for det meste er designet til at blokere voksenindhold og muligvis ikke muliggør yderligere filtrering.

Trin 2

Naviger til dit filtreringsprograms side "Indstillinger" (eller lignende), og opret et brugerdefineret filter for at blokere Facebook.com. Præcise instruktioner varierer efter program, så se hjælpefilen, hvis du har brug for hjælp.

Sørg for, at din adgangskode til filtreringsprogrammet er sikker og ikke let gættes af dine børn, da de kan forsøge at omgå blokken ved at slukke for softwaren (som skal indtaste adgangskoden).

Privatlivskontrol

Trin 1

Log ind på Facebook med dit barns e-mail-adresse og adgangskode.

Trin 2

Klik på "Konto" og derefter på "Privatlivsindstillinger" i øverste højre hjørne af hjemmesiden.

Rediger privatlivsindstillingerne efter behov. Facebooks standardindstillinger for alt indhold er "Alle", "Venner af venner" og "Kun venner"; hvis dit barns konto i øjeblikket viser alt indhold til alle, kan du ændre det til en strengere indstilling, så kun dit barns Facebook-venner kan se, hvad han sender. Du kan også klikke på "Brugerdefineret" for at foretage individuelle ændringer af hver type indhold.