Kør Android 4 ICS (Ice Cream Sandwich) på en Mac eller PC med VirtualBox

Hvis du vil spille rundt med Android 4 Ice Cream Sandwich (ICS), men ikke har en Android-telefon eller tablet, kan du downloade den officielle Android SDK, eller endnu bedre, tag en forkonfigureret virtuel maskine, der kører ICS i VirtualBox. Udover at give et interessant kig på den primære konkurrent til iOS, er virtuelle maskiner nyttige til kompatibilitetstestning, og udviklere og designere bør finde en vis værdi i at tilføje en Android VM sammen med deres Windows & Internet Explorer VM'er, hvilket giver dette nogle praktiske anvendelser ud over nyheden faktor.

Sådan kan du køre Android 4 ICS i VirtualBox:

  • Download VirtualBox og installer det (gratis)
  • Grib en forudkonfigureret ICS-opsætning fra VMLite (gratis)
  • Uncompress Android-v4.7z-filen, kig efter "Android-v4.vbox" og dobbeltklik på den for at indlæse og starte konfigurationen i VirtualBox
  • På startmenuen i VirtualBox skal du vælge den nederste "Android Opstart fra / dev / sda" mulighed
  • Lad Android ICS starte

Det er virkelig alt der er til det. VMLite-konfigurationen er komplet med musestøtte, og du finder den blå markør som erstatning for en berøringsskærm. Du kan skifte til fuldskærmstilstand ved at trække ned "View" og vælge "Switch to Fullscreen", bare husk at slå Command + F, hvordan slutter du ud af det. Hitting Command + C vil køre VM i skala mode, hvilket er hvad skærmbillederne viser.

Jeg kørte dette i Mac OS X 10.7, men VirtualBox tilbydes også til Windows og Linux, så det skal fungere næsten hvor som helst du prøver det. Du kan alternativt få fat i en række forskellige versioner fra Android x86, jeg kunne også bruge android-x86-4.0-eeepc-20120101.iso og det har den ekstra fordel ved nogle gestusstøtte, selv om boot iso'en kræver en lidt mere konfiguration inden for VirtualBox for at komme i gang. Som nævnt før er Android SDK også gratis at downloade og indeholder en emulator, men VM-opsætningerne er meget nemmere at komme hurtigt i gang.

Du kan trække widgets og appikoner på startskærmen, nogle er interaktive, og i det hele taget er homescreen / desktop meget tilpasset som resultat.

Android-browseren fungerer også fint, dette er muligvis den mest nyttige funktion for webudviklere og designere, da det giver mulighed for hurtigt at kontrollere kompatibilitet mellem websteder og webapps.

Hvis du af en eller anden grund ønsker at køre ældre versioner af Android i stedet, kan du også gøre det, og gå ikke glip af vores andre indlæg på virtuelle maskiner.