Sådan repareres en pc-strømforsyning

Din pc tager ikke strøm direkte fra en stikkontakt, men har i stedet brug for en strømforsyning for at konvertere normal elektricitet til en lavere watt. Hvis strømforsyningen på din pc holder op med at fungere, tænder computeren enten ikke eller slukker selv tilfældigt. Selvom dit første instinkt kan være at tage pc'en til en tekniker, kan du i stedet foretage fejlfinding og reparere strømforsyningen alene hjemme.

Trin 1

Frakobl pc'ens strømkabel og hvert af de andre ledninger, der er tilsluttet bagsiden af ​​sagen. Sæt computerhylsteret på siden.

Trin 2

Fjern de to skruer i bagenden af ​​kabinettet, hvis pc'en bruger kabinetskruer. Tag fat i metallåsen øverst i kabinettet, hvis der ikke er kabinetskruer til stede. Løft låsen op for at låse sidepanelet op fra computerhuset.

Trin 3

Skub ned på panelet, og skub det ud af sagen. Fjern skruerne, der holder strømforsyningen på plads i det øverste venstre hjørne af bundkortet. Frakobl kablerne, der kører fra strømforsyningen til bundkortet.

Trin 4

Kontroller, om strømforsyningen har en brændende lugt, der kommer fra den. Kasser straks strømforsyningen, hvis der er en brændende duft; det skal udskiftes helt.

Trin 5

Se om strømforsyningsventilatoren er tilstoppet med støv. Sprøjt ventilatoren med dåse luft for at fjerne snavs. Tilslut strømforsyningen til bundkortet igen. Saml computeren igen, og se om problemet fortsætter.

Trin 6

Tag strømforsyningen ud af computeren igen, hvis problemet fortsætter. Kontroller modelnummeret på siden af ​​strømforsyningen. Se producentens websted for at se, om du kan købe en ny blæser.

Trin 7

Fjern skruerne øverst på strømforsyningen, og træk den øverste halvdel af metalhuset af. Fjern skruerne, der holder blæseren til strømforsyningen. Træk blæseren ud, og sæt den nye enhed i.

Trin 8

Saml strømforsyningen igen, og sæt computeren sammen igen. Kontroller, om problemet fortsætter. Få en ny strømforsyning, hvis problemet fortsætter.

Trin 9

Tag den gamle strømforsyning ud af computeren igen, og udskift den med den nye. Fastgør skruerne for at holde strømforsyningen til kassen. Tilslut strømforsyningens kabler til bundkortet.

Sæt sidepanelet tilbage på pc'en, og sæt derefter strømkablet i igen. Tænd computeren for at sikre, at strømforsyningen var installeret korrekt.