OS X Yosemite Public Beta kan nu downloades

Som forventet har Apple udgivet den første version af OS X Yosemite Public Beta. Personer, der tilmeldte sig at være en del af det offentlige beta-program til OS X 10.10, kan nu downloade den første Public Beta build, som i det væsentlige er den samme version som den nyligt podede OS X Yosemite Developer Preview 4-udgave.


Den offentlige beta giver mulighed for at deltage Mac-brugere til at give feedback og fejlrapporter direkte til Apple til den kommende udgivelse af OS X. Dette gøres via et hjælpeprogram kaldet Feedback Assistant.

Løbende beta-konstruktioner af operativsystemsoftwaren er notorisk ustabile og buggy. På trods af at udgivelsen er tilgængelig for alle, der registrerer sig, bør de fleste brugere ikke installere eller forsøge at køre disse tidlige OS X Yosemite-builds, og i stedet ville hellere vente indtil den endelige udgivelse, som engang skulle komme i efteråret.

Download OS X Yosemite Public Beta 1

Mac-brugere, der tilmeldte den offentlige beta, kan downloade installationsprogrammet fra Mac App Store. For at få en indløsningskode og starte overførslen, skal du bare logge ind på beta-frøets websted (du kan også tilmelde dig også hvis du endnu ikke er et beta-programmedlem). Du klikker derefter på et downloadlink for at få Yosemite begyndt at downloade fra App Store.

I lighed med at installere Udvikler Preview-udgivelser går Public Beta-downloadet gennem Mac App Store. * Der er ingen måde omkring dette, da App Store er den officielle distributionskanal i Yosemite-udgivelsen.

* Bemærk: Hvis du har fejl med indløsningskoden eller generelle problemer med at downloade OS X Yosemite, kan du bare vente på ting at slå sig ned, og at Apple-servere kan klare efterspørgslen.

Beta-software bør forventes at være buggy og tilbyde en ufuldstændig oplevelse, og beta-operativsystemer er tilbøjelige til at kollidere og har en række kendetegn. Det anbefales derfor ikke at køre OS X Yosemite Beta på din primære Mac, i det mindste uden at partitionere og installere OS X 10.10 sammen med en stabil OS X build. Ideelt set køres Yosemite Beta på en separat Mac eller et andet drev. Du skal altid sikkerhedskopiere Mac'en på forhånd, uanset situationen.

Kendte problemer med OS X Yosemite Public Beta 1

Apple har medtaget en kort liste over "kendte problemer" med Beta 1-udgivelsen:

Safari:

Safari kan hænge, ​​når du spiller visse Netflix-indhold.

iPhoto & Aperture:

iPhoto 9.5.1 og Aperture 3.5.1 er påkrævet på OS X Yosemite. Opdater til disse versioner fra Mac App Store.

Når du indtaster redigeringsfunktion i iPhoto, vises muligvis en sort skærm i stedet for det valgte billede.

Photo Stream og iCloud Photo Sharing muligvis ikke fungerer korrekt, når både iPhoto og Aperture er installeret.

iCloud:

Den delte købshistorikside i Mac App Store er deaktiveret for familiedelingskonti.

iCloud-drevet kan forekomme tomt i Finder efter førstegangsopsætning. Genstart for at løse dette problem.

AirDrop:

AirDrop viser muligvis ikke nærliggende Mac'er.

Afsendelse af filer til en anden Mac ved hjælp af AirDrop fungerer muligvis ikke.

Hvis nogen af ​​de nævnte problemer er deal breakers for dig (bortset fra generel ustabilitet og bugginess, der bør forventes), skal du sandsynligvis ikke installere den offentlige beta build. Derudover kræver mange af de funktioner, der gør OS X Yosemite så stor som Continuity and Handoff, brug af iOS 8, som ikke er tilgængelig for offentligheden.