Sådan tilføjes en ny vej til PATH på kommandolinjen på den rigtige måde

Brugerbanen er den række af mapper, som kommandolinjeprogrammer søges for at køre. Hvis du for eksempel skriver 'iostat' i terminalen, vil iostat blive kørt fra / usr / sbin, fordi "/ usr / sbin" er en del af din $ PATH. Derfor kan brugere, som ofte bruger kommandolinjen, muligvis justere eller tilføje nye stier til deres terminal, så kommandoer kan udføres korrekt.


Måske indlysende på nuværende tidspunkt er modifikation af PATH rettet mod mere avancerede brugere og udviklere, der bruger Terminal og bruger meget tid på kommandolinjen. Gennemsnitlige Mac-brugere har typisk ikke behov for at ændre, tilføje eller på anden måde justere dette i OS X. Når man taler om OS X, er dette selvfølgelig Mac centric, kan du bruge det samme trick til at tilføje en PATH til din shell i Linux også som såvel som de fleste andre unix smag.

Tilføjelse af et katalog til PATH

Den nemmeste måde at tilføje en ny sti til $ PATH (miljøvariablen) er med eksportkommandoen. I dette eksempel tilføjer vi "~ / opt / bin" til brugeren PATH med eksport:

export PATH=$PATH:~/opt/bin

Du kan køre det direkte fra kommandolinjen og derefter tjekke $ PATH med ekko for at vise, at det er blevet tilføjet som sådan:

echo $PATH

Dette skal returnere noget som følger, bemærk det nyligt tilføjede ~ / opt / bin-bibliotek i slutningen:

/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/local/bin:/Users/osxdaily/opt/bin

Tilføjelse af flere stier til PATH

Ligesom flere baner kan gemmes og strækkes sammen i $ PATH i overensstemmelse med deres søgeprioritet, kan du også tilføje nye stier på denne måde. Vi bruger det samme eksempel som før, men denne gang tilføjer også ~ ~ dev / bin-biblioteket:

export PATH=$PATH:~/opt/bin:~/dev/bin

Indstilling af PATH i Shell-profil

Husk at for ændringer i PATH for at fortsætte, vil du tilføje dem i ~ / .profile, .zshrc eller ~ / .bash_profile, afhængigt af hvilken shell du bruger. Brug din yndlings tekstredigerer til at gøre det, hvad enten det er nano, emacs eller vim. Hvis du bliver kompliceret, er det en god ide at tilføje kommentarer til .profilen for at holde tingene let scannable:

#Adding opt bin and dev bin to PATH for fun
export PATH=$PATH:~/opt/bin:~/dev/bin

Bash er standardskallen i OS X, men zsh, sh, ksh og tcsh er også bundtet med Mac'en. Ændring af OS X-shell er en meget nem proces, enten med chsh eller inden for Terminal og / eller iTerm2-præferencer.