Sådan optager du din stemme til musikbeats

Elementer, du har brug for

  • Software til digital optagelse

  • Mikrofon

  • USB-mikrofonkabel

  • Hovedtelefoner

  • Audio interface

Musikbeats kan bestå af intet andet end optaget lyd, som du når som helst kan udvide ved at placere yderligere lag på optagelsen. For eksempel, hvis du vil føje et vokalspor eller en voice over til et forudindspillet beat, kan du gøre det fra dit soveværelse. Du har bare brug for det rigtige udstyr, som du kan få på et beskedent eller endog ikke-eksisterende budget.

Download musik beat eller gem det som en lydfil. For eksempel, hvis du har rytmen på en CD, skal du bruge et brændende program som iTunes, MediaMonkey eller Windows Media Player til at importere det til din pc. Hvis det beat, du vil bruge, findes på et websted, skal du downloade det til din harddisk eller købe det.

Download et digitalt optagelsesprogram. Hvis du allerede ejer et program som GarageBand, Pro Tools, Cubase, Logic, Audition eller Reason, kan du springe dette trin over. Ellers gå online og download et optagelsesprogram med multi-tracking-funktioner. Gratis eksempler inkluderer Ardor, Audacity, Linux Multimedia Studio og QTractor.

Åbn dit digitale lydprogram, og opret et nyt musikprojekt. Hvis dit program indeholder en traditionel menulinje, skal du vælge (Filer> Ny). Ellers skal du kigge efter knappen "Nyt" eller "Nyt projekt".

Træk din indspillede beatfil til projektvinduet. Du skal så se en vandret bjælke, der spænder over vinduet, med et skyggefuldt område, der indeholder bølgede linjer (dit registrerede beat). Det vandrette rum er dit spor, mens det skyggefulde område indeholder din lydfil. I et multisporingsprogram bruges spor til at adskille dele af en optagelse, såsom guitar, bas og vokal.

Opret et andet nummer. På din menulinje eller projektvindue skal du se en indstilling, der læser "Nyt spor", "Opret spor" eller "Opret lydspor." Vælg indstillingen, og vælg derefter indstillingen "Audio Track", hvis du bliver bedt om at vælge mellem "MIDI" og "Audio".

Tilslut et par hovedtelefoner til din computer. Dette giver dig mulighed for at høre rytmen, mens du optager dit vokal uden at opfange uønsket lyd fra computerens højttalere.

Tilslut en mikrofon, hvis det er relevant. Hvis du kun har din computers interne eller eksterne mikrofon, kan du bruge den til at optage, men din kvalitet er begrænset. Hvis du har en XLR-mikrofon, skal du slutte den direkte til din computer ved hjælp af et XLR-til-USB-kabel eller ved hjælp af et XLR-kabel og et USB-lydinterface (eksternt lydkort).

Klik på titlen på sporet (læser normalt "Track 1" eller "Audio 1") i venstre kolonne på dit nye lydspor, og klik på knappen "Record". Hvis du ikke kan finde en titel i venstre kolonne, kan du prøve at klikke på det vandrette sporrum. Pointen er at fremhæve sporet til optagelse. Når rytmen spiller gennem din hovedtelefon, skal du synge sammen (eller tale) gennem mikrofonen. Når du er færdig, skal du klikke på knappen "Stop".

Gem dit færdige beat ved at klikke på (File> Save) i menulinjen eller vælge en "Save" -knap, når du er tilfreds med det. For at eksportere den som en lydfil, som en MP3, skal du finde din "Bounce" eller "Export" mulighed. Indtast et navn til dit færdige produkt, og klik på "Gem".