Skadelige virkninger af mobiltelefoner på børn

Forældre giver mobiltelefoner til deres børn for at holde styr på dem eller for dem at bruge i nødsituationer. Ifølge en rapport fra 2006 fra Pew Internet og American Life Project havde 74 procent af alle mobiltelefon ejere brugt deres telefoner i en nødsituation. Men sammen med de velkendte farer ved distraheret kørsel, der påvirker mennesker i alle aldre, står børn og teenagere over for andre farer ved brug af mobiltelefon.

Sundhedseffekter

Ifølge Food and Drug Administration udgør mobiltelefoner en minimal sundhedsrisiko for brugere, herunder børn. En undersøgelse fra 2009 foretaget af Fredrik Soderqvist, en doktorand ved Orebro Universitet i Sverige, indikerer imidlertid, at mobiltelefoner påvirker hjernens biologi. Unge mennesker, der deltog i undersøgelsen, der brugte mobiltelefoner, rapporterede også en lavere følelse af velvære end deltagerne i studiet, der ikke brugte mobiltelefoner. I en undersøgelse fra 2008 udført af Gaby Badre, MD, ph.d., fra Sahlgrens Akademi i Sverige, oplevede unge forsøgspersoner, der i vid udstrækning brugte deres mobiltelefoner, mere søvnforstyrrelser, rastløshed og træthed end fag, der var begrænset til at bruge deres mobiltelefoner, ifølge Science Dagligt websted.

Risikabel fodgængeradfærd

Børn, der krydser gader, mens de bruger mobiltelefoner, var 43 procent mere tilbøjelige til at have et tæt opkald eller faktisk blive ramt af et forbipasserende køretøj, ifølge forskning udført i 2008 af forskere ved University of Alabama i Birmingham. Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Pediatrics, testede 77 børns adfærd i alderen 10 til 11 i simulerede scenarier med vejkryds. Ifølge rapporten var børn mindre tilbøjelige til at se begge veje krydse en gade, mens de talte eller sendte tekstbeskeder på deres mobiltelefoner, end når de ikke blev distraheret, ifølge Science Daily-webstedet.

Cyber ​​mobning

Cybermobning bruger mobiltelefoner til at målrette ofre med fjendtlige beskeder og anden chikane, ifølge Norton fra Symantecs websted. Ifølge en meningsmåling fra 2006 foretaget af organisationen Fight Crime: Invest in Kids og rapporteret af KidsHealth.org, var næsten en tredjedel af alle teenagere og en af ​​hver seks børn blevet ofre for cybermobning. Næsten halvdelen af ​​alle ofre for cybermobning kender ikke gerningsmændenes identitet, og 16 procent af ofrene fortæller aldrig nogen, ifølge Stop Mobning Nu! websted, administreret af USA's Department of Health and Human Services.

"Sexting" og dens konsekvenser

Cirka 20 procent af de adspurgte teenagere indrømmede at have sendt nøgne eller seksuelt suggestive billeder af sig selv gennem deres mobiltelefoner, ifølge en undersøgelse fra 2008 foretaget af den nationale kampagne for at forhindre teenagere og uplanlagt graviditet og rapporteret på CBS News.com-webstedet. Nogle lokale myndigheder har retsforfulgt teenagere, der beskæftiger sig med "sexting" eller sender og modtager nøgne fotografier, videoer og seksuelt eksplicitte tekstbeskeder via mobiltelefon, ifølge Seattle PI.com.