5 Grunde Jeg er begejstret for iPhone OS 4

Da udgivelsen af ​​iPhone OS 4 nærmer sig, troede jeg, det ville være en passende tid at tale om, hvorfor jeg er personligt begejstret for iPhone OS 4. Som en amatør (op og kommer!) Udvikler og en ivrig bruger af platformen, er jeg mere end klar til afsløring af den nyeste inkarnation af iPhone / iPad platform. Desværre skal iPad-brugere vente til dette efterår, før de kan udnytte mange forbedringer. Det lyder som ventetiden vil være det værd!

Opdatering: iPhone OS 4 er blevet annonceret, og det hedder iOS 4.

multitasking

Sikker på, multitasking har eksisteret i årevis, men jeg tror, ​​at de ideer, som Apple bruger på konceptet, vil tjene iPhone-samfundet meget godt. Ikke længere er en ansøgning afsluttet, når du rammer home-knappen, i stedet nu skifter de til en baggrundsudførelseskontext eller en "sovemodus". Apple var særlig opmærksom, da de implementerede denne proces, da batteristrøm er en værdifuld vare i iPhone-verdenen. For eksempel kan en applikation planlægge meddelelser til slutbrugeren, og iPhone OS vil tage sig af at præsentere eller "levere" meddelelsen til brugeren. Meddelelserne vises som om de kommer fra applikationen, men de er afhængige af en central kø, der er strømlinet til at køre på en effektiv og strømbesparende måde.

Data beskyttelse

Applikationer, der lagrer privat eller følsom information, kan nu udnytte indbyggede krypteringsmekanismer til at beskytte data på iPhone-filsystemet. Når din telefon er låst, er indholdet af de krypterede data utilgængelige for både din ansøgning og eventuelle potentielle indtrengere. Når telefonen er låst op, genereres en dekrypteringsnøgle igen, så du kan se dine data. Jeg kan se, at disse funktioner er særligt populære i virksomhedsområdet. Virksomheder, der ønsker at udvikle sikre, finansbaserede applikationer, har nu mulighed for at beskytte følsomme oplysninger. Selv ned til det personlige niveau, lad os sige, at du holder
en privat journal på din telefon. Nu kan du kryptere denne journal, så ingen andre kan læse det!

Hurtigt blik

Hvis du ejer en Mac, er du sandsynligvis bekendt med Quick Look. Hvis du ikke er, er Quick Look rammen på Mac OS X, som giver dig mulighed for hurtigt at se indholdet af * de fleste * populære filformater. Det betyder, at du ikke behøver at åbne en pdf viewer for hurtigt at se på dataene inde i en pdf-fil. Operativsystemet har indbyggede kontroller, der gør det muligt at bogstaveligt talt få et "hurtigt look" i en fil. Apple har portet denne teknologi til iPhone-platformen, hvilket betyder, at applikationer nu kan være mere fleksible i visning og håndtering af filer. Det giver også en central mekanisme til at udføre en fælles opgave (visning af filer), så udviklere ikke behøver at genopfinde hjulet for at se et orddokument ud fra deres applikation. Over alt dette vil give mere konsistens på platformen og en bedre og mere sammenhængende brugeroplevelse.

Medieudvidelser

Tilføjelser til den nye iPhone OS 4 vil endelig give folk mulighed for at udvikle tredjepartsprogrammer for at få adgang til det indbyggede mediebibliotek på din telefon. Enkelt sagt, dette vil give udviklere mulighed for at oprette deres egne medievisningsprogrammer. Så jeg tror i den nærmeste fremtid det er sandsynligt, vi vil se Boxee's og XBMC's af verden, der er sendt til platformen.

Dokumenttyper

En sidste tilføjelse, der virkelig har været i lang tid, er dokumenttyper. Dokumenttyper (i hvert fald i apple lingo) er evnen til iPhone at vide, hvordan man håndterer dokumenter, når en bruger ønsker at interagere med en. Fra nu af kan en ansøgning "registrere" sig selv som at vide, hvordan man skal håndtere bestemte dokumenttyper. Så når du modtager en tilfældig, ukendt (til iPhone) vedhæftet fil i din e-mail, er ideen nu, at du kan installere en tredjepartsprogram, der kan håndtere filen. Denne manglende link vil begynde at binde operativsystemet sammen til det punkt, hvor det virkelig vil begynde at føle sig som en sand "computer". Dette er allerede tilgængeligt på iPad i OS 3.2 og bliver slået sammen i hovedlinjen OS 4 filialen.

BONUS tastatur understøttelse
iPhone OS 4 tillader Bluetooth tastaturindgang på iPhone. Finnallllly!

-Chris