Steve Jobs blev bedt af skaberen af ​​LSD for at hjælpe med at fremme terapeutiske anvendelser af stoffet

Den sene Steve Jobs har altid været unapologetic om hans brug af LSD, åbenlyst at forkynde sine erfaringer med stoffet, var nogle af de "vigtigste ting, jeg har gjort i mit liv" og endog kritisere Bill Gates for ikke at hengive sig i stoffet. Disse udsagn gik ikke ubemærket af Albert Hofman, den mand, der skabte LSD i et schweizisk laboratorium i 1930'erne, der skrev Steve Jobs et brev i 2007 og bad om hjælp til at fremme kemikaliet til terapeutiske studier. Det brev blev indhentet af Yahoo News, og gentages nedenfor:

Kære hr. Steve Jobs,

Hej fra Albert Hofmann. Jeg forstår fra mediekonti, som du føler, at LSD hjalp dig kreativt i din udvikling af Apple Computers og din personlige åndelige quest. Jeg er interesseret i at lære mere om, hvordan LSD var nyttigt for dig.

Jeg skriver nu kort efter min 101 års fødselsdag at anmode om, at du støtter schweizisk psykiater Dr. Peter Gassers foreslåede undersøgelse af LSD-assisteret psykoterapi i emner med angst i forbindelse med livstruende sygdom. Dette bliver det første LSD-assisterede psykoterapiundersøgelse i over 35 år, og vil blive sponsoreret af MAPS.

Jeg håber du vil hjælpe med at forvandle mit problem barn til et vidunder barn.

Med venlig hilsen
Albert Hofmann

Den sidste linje i brevet vedrører Albert Hofmanns berømte bog "My Problem Child", der diskuterer hans utilsigtede opdagelse af LSD og hvordan dens misbrug kørte det for at blive ulovligt og til sidst brænde 1960'ernes modkulturbevægelse.

Der er ikke noget ord på, hvis Steve Jobs reagerede på anmodningen. Albert Hofman døde et år efter at have sendt brevet i 2008, og Steve Jobs døde den 5. oktober 2011.