Sådan formateres en ekstern harddisk

Har din eksterne harddisk fyldt op med en masse ubrugelig information, og du vil gerne rense den hurtigt? For at gøre det skal du formatere det. Der er flere forskellige typer eksterne harddiske, men den mest populære type er USB-harddisken. Du kan have en USB-harddisk af standardtype, eller du kan have en solid-state USB-harddisk. Processen til formatering af en ekstern harddisk er den samme uanset hvilken type drev du har.

Dobbeltklik på ikonet "Denne computer" på skrivebordet eller klik på knappen "Start" og klik på "Denne computer."

Sådan formateres en ekstern harddisk

Find den eksterne harddisk, du vil formatere, og højreklik på den .. Du vil bemærke, at der vises en menu. Flyt musen hen over "Format" -elementet og venstreklik på det.

Sådan formateres en ekstern harddisk

En anden boks vises. Accepter standardindstillingerne, eller du kan markere afkrydsningsfeltet "Hurtigt format". Indstillingen Hurtigt format er meget hurtigere, så hvis du har travlt, kan du vælge denne mulighed. Dataene slettes dog mere grundigt, hvis du ikke vælger Hurtigt format. Foretag dit valg, og klik derefter på "Start".

hard, drev, klik, drev, vil, typer, ekstern, klik, tbox, fuldstændig, viskesalg, optegnelser

Du vil bemærke en dialogboks, der advarer dig om, at hvis du fortsætter, slettes alle data. Klik på "OK".

Sådan formateres en ekstern harddisk

Derefter vil du se en statuslinje, der viser dig, hvordan formatprocessen kører. Hvis du har en stor harddisk, kan det tage lidt tid at færdiggøre formatet.

Sådan formateres en ekstern harddisk

Når den er færdig, får du en boks, der informerer dig om, at formatet er komplet. Klik på "OK", og klik derefter på "luk". Drevet er rent og klar til nye data.

Tips

Du kan også bruge formatfunktionen til at formatere disketter, USB-drev og næsten enhver anden ekstern datalagerenhed.

Advarsler

Vær meget forsigtig med formatværktøjet, fordi formatering sletter data, og hvis du ved et uheld bruger dem på din vigtigste harddisk, vil du gøre din computer helt ubrugelig. Sørg for, at du har kopieret alle de data, du vil gemme til et andet sted, før du formaterer. Derudover, mens formatering ser ud til at slette alle data, teknisk set ikke. Hvis du donerer, sælger eller bortskaffer din eksterne harddisk, og du har følsomme data på dit drev såsom finansielle poster, skatteregistreringer eller andre private oplysninger, skal du vide, at disse data kan gendannes af nogen ved hjælp af almindeligt tilgængelige værktøjer. Hvis du har brug for at slette alle spor af data fuldstændigt, er der programmer, der bruger Department of Defense-godkendte sletningsprocedurer til at fjerne tophemmelige regeringsoplysninger fra harddiske (se afsnittet Ressourcer for et gratis hjælpeprogram).