Sådan konverteres RAR-filer til iTunes MP3-filer på en Mac

RAR er et af de mest almindelige formater til arkivering eller komprimering af flere filer til en, da det er i stand til at arkivere hele mapper og samtidig bevare deres indre struktur. Selvom Mac OS X-operativsystemer leveres med standard "Archive Utility" installeret, åbner det ikke RAR-filer. I stedet foreslår Apples den gratis software kaldet StuffIt Expander, som understøtter RAR og mere end et dusin andre formater. Når du dekomprimerer lyden i en RAR-fil, kan du nemt importere og konvertere sporene til MP3 i iTunes.

Åbning af RAR'er med StuffIt Expander

Trin 1

Åbn din webbrowser og besøg Apples downloadside til StuffIt Expander. Klik på knappen "Download" i øverste højre hjørne af skærmen for at downloade den seneste gratis version af StuffIt Expander, og vent på download er færdig.

Trin 2

Dobbeltklik på StuffIt Expander DMG-filen for at montere programmet i Finder og starte installationsprocessen. Følg instruktionerne på skærmen for at trække StuffIt Expander-ikonet til mappen "Applications" og acceptere vilkårene for brug for at fuldføre installationen.

Naviger til RAR-filen på computeren, og højreklik på dens ikon. Hold musemarkøren over pilen "Åbn med", og vælg "StuffIt Expander" fra listen over tilgængelige programmer. Hvis StuffIt Expander ikke vises i Finder, skal du klikke på "Andet" nederst på listen og dobbeltklikke på "StuffIt Expander" i Programmer. StuffIt Expander åbner automatisk RAR-filen og viser lydfilerne.

Import og konvertering til MP3 i iTunes

Trin 1

Åbn iTunes. Gå tilbage til Finder, og fremhæv den arkiverede mappe eller individuelle lydfiler. Træk og slip deres ikoner i iTunes-biblioteket, og vent på, at de kopieres.

Trin 2

Klik på knappen "iTunes" øverst på skærmen, og vælg "Indstillinger".

Trin 3

Tryk på knappen "Importindstillinger" i nederste højre hjørne af vinduet Generelle præferencer. Klik på "Importer ved hjælp af" drop-down boksen og vælg "MP3 Encoder." Tryk på "OK" to gange, og afslut tilbage til iTunes-biblioteket.

Find de nyligt importerede lydfiler, og fremhæv deres ikoner. Opret nye MP3-versioner af musikken (mens du bevarer dine filer i deres originale format) ved at klikke på "Avanceret" og "Opret MP3-version." Konverter dine faktiske filer - udskift lyden med MP3-versioner - ved at klikke på "Avanceret", holde "Option" nede på tastaturet og vælge "Konverter til MP3."