Tip til scanning af fotos til genudskrivning

Hvis du scanner dine fotos for at dele dem via e-mail eller opretter et online album, er kvaliteten af ​​din scanning muligvis ikke så vigtig for dig som ved scanning for at lave udskrifter. Scannere er især nyttige, når man laver kopier af gamle, beskadigede, falmede eller enestående fotos. Ved hjælp af fotoredigeringssoftware kan du gendanne disse fotos og gemme dem i højopløsningsversioner, der kan udskrive i høj kvalitet. De kan kopieres og indrammes til gaver eller blive en del af smarte, håndlavede stamtræer og kalendere.

Brug din forhåndsvisning

For at tage højde for menneskelig fejl, scanner eller computerfejl foretager scanneren en hurtig, indledende forscanning, der vises, så brugeren kan foretage justeringer eller annullere scanningen. Selvom kvaliteten ikke er så høj, og billedet ikke bliver så fin som den endelige scanning, kan du kontrollere støv, fnug og hår, og om originalen skal rettes.

Vælg en højere opløsning

For en god udskrift, der ikke er mindre end det originale foto, skal du vælge en opløsning på mindst 300 dpi. Opløsningen påvirker, hvor klart og skarpt dit billede udskrives; hvis opløsningen er for lav, bliver billedet sløret eller pixeleret. Nogle scannere scanner med en endnu højere opløsning, og fotos kan forstørres på den måde. Fotos scannet med 72 til 100 dpi er kun egnet til e-mail eller internetvisning.

Vælg TIFF

JPEG-filer er OK til e-mailing og udstationering på websteder, men deres komprimerede filstørrelse er ikke optimal til udskrivning. At gemme dit billede som en TIFF bevarer detaljerne og maksimerer kvaliteten. En TIFF kan konverteres til en mindre og mere kompakt JPEG, men en TIFF kan ikke produceres fra en JPEG.

Udnyt ekstra plads

Hvis det foto, du scanner, er mindre end 8 "ved 10", kan du prøve at scanne mere end et foto på samme tid. Når scanningen er afsluttet, skal du beskære en, gemme den og derefter gå tilbage til den originale scanning og gøre det samme med de andre. Hvis du kun har brug for en lille del af et større foto, f.eks. Et headshot fra et billede i fuld længde, skal du bruge funktionen Eksempel til kun at scanne den ønskede del.

Ret manuelt

Når du har det ønskede billede, skal du ikke automatisk vælge at rette det automatisk. det forbedrer muligvis ikke kvaliteten.