Fakta om computerhacking

En computerhacker er nogen dygtig til at manipulere computere. Generelt bruges udtrykket hacker til en person, der bryder ind i computersystemer. Hackere kan gøre dette for materiel gevinst, for at skade en anden person eller som en skør. En hacker kan også have mere positive motiver - nogle hackere sigter mod at afsløre sikkerhedsfejl, før andre, mindre omhyggelige mennesker kan udnytte dem. Nogle virksomheder ansætter hackere til dette formål. En hacker kan bryde ind i en individuel computer eller et netværk af computere.

Hackere vs Crackere

Udtrykket "cracker" henviser til nogen, der ondskabsfuldt bryder ind i computersystemer. En hacker på den anden side kan muligvis have godartede motiver. Nogle mennesker bruger udtrykket hacker kun for at henvise til ikke-ondsindede personer, hvor kriminelle eller vandaler bliver mærket som "kiksere".

Typer af hacking

Rent godartet hacking kaldes undertiden hacking af hvid hat. Rent ondsindet hacking kaldes sort hat-hacking. Grå hat-hacking betyder hacking på en ikke-ondsindet, men ikke nødvendigvis godartet måde. Blue hat-hackere er hackere, der er hyret til at lede efter bedrifter (sikkerhedssårbarheder) i ny software, før den lanceres. En "hacktivist" er en, der bruger hacking til at forfølge ideologiske mål.

Script Kiddies

På et tidspunkt var det nødvendigt at have en vis grad af programmeringsevne for at være en hacker. Dette ændrede sig med fremkomsten af ​​færdigpakkede softwareværktøjssæt, der kan bruges til at oprette malware og hacke systemer med ringe forståelse af den underliggende funktion. Udtrykket "script" kom til at blive brugt på disse værktøjer, og brugerne har tilnavnet "script kiddies", hvilket antyder ungdommelighed og manglende erfaring. Script kiddies er også kendt som script killinger, script kaniner, script-kører unge (SRJs) eller skids.

Neophytes

En ny hacker, der lige er begyndt, kan kaldes en neophyte. Mindre høflige udtryk inkluderer n00b (fra nybegynder, hvilket betyder en person, der er ny). En neophyte adskiller sig fra en script-kiddie, idet script-kiddies normalt ikke er interesserede i at forbedre deres færdigheder, mens en neophyte måske er ivrig efter at lære mere om computerteknologi og hacking. Det modsatte af en neophyte er en elitehacker - en person med enestående færdigheder.

Udnytter

En sikkerhedsudnyttelse er en fejl i et system, der gør det muligt for hackere at bryde ind. Operativsystemer, browsere og anden software kan alle indeholde disse fejl, ligesom nogle websteder kan. Hackere kan bruge disse fejl til at hærge computersystemer, stjæle data og tage kontrol over computere til eget brug. De kan også ødelægge websteder eller gøre dem utilgængelige.

Hacker-subkultur

Hackere har deres egen subkultur. De har deres eget slang og jargon, som hjælper med at afgrænse grupper og også skjuler aktiviteter for retshåndhævelse. Der er bøger og magasiner, der har til formål at forbedre ens hacking færdigheder. Hackergrupper, konferencer og konventioner giver hackere mulighed for at handle rådgivning og teknikker. Nogle hacktivister arbejder i grupper.

Tidlige hackere

De første hackere brød ikke ind eller misbrugte computersystemer, men prøvede i stedet at få dem til at gøre nye ting. I slutningen af ​​1950'erne "hackede" en gruppe studerende ved MIT en tidlig computer ved hjælp af deres egne stansede kort, den datalagringsmetode, der blev brugt på det tidspunkt. De var i stand til at bruge computeren - en IBM 704 mainframe - til at styre et lyspanel.

Hacking i populærkulturen

Hacking nåede først offentlighedens bevidsthed i 1980'erne. I dette årti voksede cyberpunk-genren science fiction og udgivelsen af ​​den første film om hacking, 1983's "War Games". Et tv-show med titlen "Whiz Kids" indeholdt eventyrene fra et band af skolealders computerguider, der engagerede sig i usandsynlige eventyr som hackere.