Sådan får du en Hardware Escape Key på MacBook Pro med Touch Bar

Den nye MacBook Pro med Touch Bar-model indeholder en Touch Bar-skærm i stedet for standard hardware funktionstaster og escape-tasten. Fjernelse af Escape-tasten kan ikke være en stor ting for nogle Mac-brugere, men for mange pro-brugere uden hardware escape-nøgle kan betragtes som en stor frustration eller gener.

Før du bliver for bummed ved ikke at have en hardware escape-nøgle på din nye MacBook Pro, skal du vide, at de nyeste versioner af MacOS giver dig mulighed for at ændre en valgt gruppe af andre nøgler for at blive en hardware escape-nøgle i stedet.


For hvad det er værd, fungerer dette trick til at ændre en nøgle til at udføre en hardware Escape funktion ikke kun på den nyeste MacBook Pro med Touch Bar, men også med andre Mac-modeller uden Touch Bar. Det eneste du har brug for er den nyeste version af MacOS-systemsoftware, så sørg for at du opdaterer Mac OS først, hvis du ikke allerede har gjort det.

Sådan Remap Escape Key på Mac

  1. Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger", og gå derefter til "Keyboard" præferencepanelet og vælg fanen "Keyboard".
  2. Klik på knappen "Modifier Keys" nederst til højre
  3. Vælg den nøgle, du vil ombygge og ændre, for at udføre Escape-funktionen: Caps Lock (vores anbefaling), Control, Option eller Command
  4. Vælg "Escape" fra rullelisten, der svarer til den nøgle, du vil omforme som en hardware Escape-tast, og klik derefter på "OK" for at indstille ændringen

Nu kan du trykke på Caps Lock-tasten (eller Control, Option eller Command-tasterne) til brug som hardware escape-nøgle. Ja, det vil betyde, at du genvinder din dybt indviklede Escape-nøgleplacering i det øverste venstre hjørne af tastaturet til den nye placering, du valgte. (Tilladt den virtuelle escape-nøgle vil stadig være synlig nogle gange afhængigt af det program, der bruges på Mac'en, og under forudsætning af at applikationen er ikke reagerende), men det virker, og det tjener formålet med at have en fysisk hardware escape-nøgle på Mac'en, som kan være nyttig til at afbryde apps og andre opgaver, der bedst tjenes med en hardware-escape-nøgle.

Caps Lock-nøglen er uden tvivl den mest ubrugelige nøgle i hardware nøglerne, så det gør det godt at udskifte Escape-nøglen på MacBook Pro med Touch Bar. Det anbefales sandsynligvis ikke at erstatte kontrol-, valg- eller kommandotasterne, da disse nøgler bruges ofte på Mac til mange formål, og det ville derfor i høj grad være uhensigtsmæssigt at remapere for de fleste Pro-brugere.

Husk dette har ingen indflydelse på den indrykkede virtuelle Escape-nøgle, der vises på Touch Bar med nogle programmer, og når du har Touch Bar vist i standardtilstand. Den indrykkede virtuelle Escape-nøgle fungerer stadig som sædvanlig, forudsat at applikationen ikke reagerer alligevel.

Hvis du har en berøringslinje på din Mac, har du omstillet Escape-tasten eller er du tilfreds med den virtuelle escape-nøgle? Lad os vide i kommentarerne.