Sådan komprimeres filmfiler til 700 MB

Der er en masse freeware - og ikke så gratis - software på Internettet til at komprimere store videofiler for lettere offentliggørelse på Internettet eller til lagring på 700 MB CD-RW-diske. Når det kommer til komprimeringssoftware, er DivX og XviD populære valg blandt tech-guruer og hackere, men en person med gennemsnitlige computerfærdigheder kan blive overvældet af deres kompleksitet. Et meget mere brugervenligt alternativ er Windows Movie Maker, og hvis du ejer en Windows XP- eller Vista-computer, har du allerede softwaren på din computer.

Trin 1

Venstreklik på din startmenu og derefter på fanen "Alle programmer". Venstreklik på Windows Movie Maker for at åbne programmet.

Trin 2

Klik på linket "Importer video" i venstre rude. Gennemse din computer for at finde den videofil, du ønsker at komprimere. Videoen kan gemmes i en mappe på din computers harddisk, eller den kan være på en disk i dit DVD-drev. Husk, at du ikke kan komprimere en copyrightbeskyttet DVD.

Trin 3

Vælg den videofil, du vil importere, og træk den derefter til storyboardet nederst på skærmen.

Trin 4

Klik på linket "Publicer til denne computer" i venstre rude. Du bliver nødt til at titlen filmen og derefter vælge en placering til at gemme den, når den er færdig.

Trin 5

Klik på knappen "Næste", og vælg derefter enten "Komprimer til" eller "Flere indstillinger". Indstillingen "Komprimer til" giver dig mulighed for at vælge kompressionsstørrelse i MB. Du kan også vælge "Flere indstillinger" og derefter "Windows Media lavbåndsbredde", hvilket er en god mulighed, hvis du ønsker at offentliggøre din video på Internettet.

Klik på knappen "Publicer", og komprimeringsprocessen begynder. En statuslinje viser den resterende tid og den destination, hvor du valgte at gemme videoen.