Sådan downloades en stor fil meget hurtigt

I 2007 fik en 75-årig bedstemor i Karlstad, Sverige, en eksperimentel fiberoptisk linie på 40 gigabit per sekund (Gbps) til hendes hjem, hvilket gav hende verdens hurtigste bredbåndsforbindelse. Selvom download af en DVD på kun to sekunder, som hun kan gøre, er uden for rækkevidde for de fleste brugere, er der andre måder at få adgang til Internettet, som kan øge din hastighed, når du downloader store filer. De tilgængelige valg afhænger af, hvor du bor, og hvor mange penge du er villig til at investere.

Trin 1

Download store filer i løbet af off-peak timer. Når et stort antal mennesker er online og har adgang til mange filer på internetservere, vil downloadhastigheder være langsommere. Download store filer sent om aftenen eller midt på arbejdsdagen for at fremskynde filoverførsler.

Trin 2

Download fra større websteder. Mængden af ​​båndbredde, du har, betyder ikke noget, om du downloader en fil fra en server med en snæver forbindelse. Download fra kommercielle websteder giver normalt adgang til mere båndbredde (selvom disse websteder også tiltrækker flere downloadere).

Trin 3

Kontakt din lokale DSL- eller kabelbredbåndsudbyder. De fleste tilbyder en række hastighedspakker, hvor højere hastigheder er betydeligt dyrere. Afhængigt af din placering kan du muligvis oprette forbindelse med hastigheder op til 52 Mbps. Med en hurtig forbindelse, kan en film på 1,5 gigabyte downloades på mindre end fem minutter.

Trin 4

Installer en dedikeret linje. Dedikerede linjer er kabler, der kører fra din internetudbyders servere til dit hjem eller kontor uden at forgrene sig til andre servicepunkter. Dette giver dig mulighed for at realisere meget høje hastigheder, men det er meget dyrere end løsninger, der piggyback på eksisterende netværk. Hvis omkostningerne ikke er et objekt, tilbyder dedikerede fiberoptiske linjer cirka 1 Gbps pr. Fiber uden hård begrænsning for, hvor mange fibre du kan medbringe. Installationsomkostningerne varierer afhængigt af hvor meget kabel der skal sættes ned, men da denne mulighed bruges primært af datacentre og internetudbydere, forventer omkostningerne at være uoverkommelige.

Køb et satellitmodem. Satellitforbindelser kan nå op på 155 Mbps pr. Downlink, selvom maksimumhastigheder på 50 Mbps oftere tilbydes. Fra september 2010 tilbød virksomheder som Hughes en sådan service for $ 350 om måneden oven på $ 400 for udstyr. Hvis du bor uden for en større by, er dette muligvis din eneste bredbåndsmulighed.