Sådan foretages fejlfinding af fiberoptisk kabel

Fiberoptiske kabler transmitterer store mængder data med lysets hastighed. Enheder som modemer, routere, fjernsyn og pc'er bruger fiberoptiske kabler til at modtage og transmittere alle mulige oplysninger. Fibrene i disse kabler er lavet af skrøbeligt glas, og mange almindelige problemer skyldes spænding, tryk eller stress på fibrene. Døde, flossede eller på anden måde beskadigede kabler kan normalt ikke fastgøres derhjemme og skal udskiftes.

Kabelinspektion

Trin 1

Undersøg det fiberoptiske kabel ved at følge det langs dets længde. Se efter bøjninger i kablet, som forhindrer kabelets optiske fibre. Ret forsigtigt unødvendige bøjninger ud.

Trin 2

Fjern genstande, der ligger oven på eller på anden måde lægger pres på kablet.

Trin 3

Kontroller for overspænding i kablet. Fiberoptiske kabler skal have noget slap, da spænding forårsager stress på fibrene. Løsn alle kabler, der trækkes tæt.

Trin 4

Forkort kabelspændinger, der virker for lange ved at placere tilsluttede enheder tættere på hinanden og bruge kortere fiberoptiske kabler.

Trin 5

Identificer eventuelle splittelser, revner eller tårer i kablet. Udskift eventuelle beskadigede kabler med ny fiberoptik.

Ret en laserpeger ind i stikket i den ene ende af det fiberoptiske kabel. Hvis der ikke skinner noget lys gennem den anden ende, er kablet dødt og skal udskiftes.

Forbindelsesfejlfinding

Trin 1

Find det punkt, hvor det fiberoptiske kabel forbinder til en enhed, hvad enten det er et modem, en router, et fjernsyn eller andet elektronisk udstyr.

Trin 2

Kontroller forbindelsen. Hvis forbindelsen er løs, skal du fastgøre kablet til den elektroniske enhed.

Trin 3

Undersøg kabelets stik. Sprøjt stikket med komprimeret luft i luften for at fjerne støv og fremmedlegemer.

Trin 4

Frakobl det fiberoptiske kabel og tilslut det igen til enheden, hvis det ikke løser problemet, hvis forbindelsen strammes.

Undersøg adgangspunktet for ethvert fiberoptisk kabel, der kommer ind i dit hjem udefra. Fjern eventuelle fremmedlegemer, der kan blokere eller belaste kablet.