Deaktiver søvn på en Mac fra kommandolinjen med koffein

Du har altid været i stand til midlertidigt at forhindre en Mac i at sove ved at bruge kommandoen pmset noidle eller et varmt hjørne, men med moderne versioner af OS X har Apple bundtet et kommandolinjeværktøj dedikeret til at soveforebyggelse ligner den populære Koffein-app, og på passende måde navngivet det koffein.

Ved det mest enkle forbrug forhindrer koffein bare sove helt, men du kan ændre kommandoen med forskellige flag for at forhindre, at skærmen sover, give en bestemt tid for at undgå at sove, undgå at sove mens en kommando kører og mere. Nogle få nyttige eksempler er diskuteret nedenfor.

Sådan deaktiveres søvn med kommandoen 'koffein' i Mac OS X

Hvis du vil midlertidigt deaktivere sovfunktioner uanset søvnindstillinger, skal du køre følgende kommando fra Terminal i Mac OS X:

caffeinate

Ved kerneens grundlæggende funktion af kommandoen er koffein alt, hvad der er nødvendigt, og mens koffein er aktiv, bliver søvn forhindret, indtil den ikke længere løber.

For at stoppe koffein og vende tilbage til normal søvnadfærd, kan du trykke "Control + C" for at holde op af koffein, da det kører som dette, eller du kan dræbe det med kommandoen 'killall caffeinate', hvis det ønskes.

Du kan også køre koffein i en forudbestemt tid for at undgå at sove i en bestemt tidsperiode, siger i 4 timer, mens du downloader noget, og kør det derefter i baggrunden ved at tilføje & til det:

caffeinate -t 144000 &

Tallet, der er knyttet til -t-flag, er den tid, der er i sekunder, for søvn skal deaktiveres på Mac'en.

Koffein kan også knyttes til andre kommandoer for at forhindre, at Mac sover, mens den givne kommando kører :

caffeinate [command_to_run] -arguments

Det får Mac'en til kun at undgå søvn, så længe det tager at køre den angivne kommando, hvorefter de normale søvnregler gælder.

Med disse sidstnævnte tricks, hvis du kører koffein i baggrunden og ønsker at annullere det, er den nemmeste måde at afslutte processen på at udstede kill-kommandoen til referenceproces-id eller blot killall-koffein

For at bruge koffein-kommandoen skal du køre en temmelig moderne version af OS X, da funktionen blev introduceret i 10, 8 Mountain Lion og fortsætter gennem 10, 9 Mavericks og til 10.10 Yosemite.

Hoveder op til MacWorld for tipet