Kan RAM inficeres af et computervirus?

Alle computere, hvad enten det er pc'er eller Mac'er, anvender RAM (Random Access Memory). De mest almindelige typer RAM giver midlertidig lagring af data, der nulstilles eller forsvinder, hver gang brugeren slukker for computeren. Fysisk består RAM ofte af tynde, rektangulære pinde.

Virus

Kan RAM inficeres af et computervirus?

Computervira findes i mange former og former. Trojanske vira og orme vises ofte som almindelige virustyper. Ligesom den mytologiske enhed vises trojanere i tilsyneladende uskadelige former og omdannes derefter til ekstremt skadelige enheder. Ormevirus spredes hurtigt over netværk og får adgang til vitale systemfiler.

Virus- og RAM-interaktion

For at en virus kan udføres, skal den på en eller anden måde interagere med en computers RAM, fordi alle programmer påvirker RAM'en til at køre. Men når en bruger slukker for computeren, forlader virussen RAM'en og gemmer et andet sted på computeren, f.eks. Harddisken.

RAM-virusinfektion

Teknisk set kan vira ikke inficere RAM, fordi RAM rydder sig hver gang en computer starter. Imidlertid kan vira inficere RAM, når de kører, køre computeren ned og gøre RAM ineffektiv. Nogle vira undgår RAM fuldstændigt og interagerer med operativsystemet eller harddisken.

RAM-virusrisiko

Brugere behøver ikke bekymre sig om at sprede vira gennem RAM-sticks. Hvis du flytter et RAM-modul fra en inficeret computer til en virusfri, overfører du ikke en virus eller andre data til computeren.

Virusforebyggelse

Alle computerbrugere skal til enhver tid køre antivirussoftware. Moderne antivirussoftware opretter forbindelse til online databaser for at holde sig informeret om de nyeste vira, hvilket hjælper med at beskytte din computer mod risikoen for at blive smittet.